(P) Cele mai bune locuri din Zakynthos, unde poți practica snorkeling

De Unica.ro, pe
Zakynthos poate fi cea mai bună alegere pentru o vacanță relaxantă sau activă la malul Mării Ionice. Floarea Levantului găzduiește un număr important de plaje premiate cu ”Blue Flag”, iar pentru cei pasionați de scufundări, acesta este un adevărat paradis marin.

Descoperă Insula Zakynthos într-un sejur de 7 zile cu avionul, de la Europa Travel – turoperatorul din România ce a devenit un jucător important și pe piața charterelor cu avionul pentru care a pregătit o plată extinsă de destinații la tarife accesibile.

Locuri de poveste

Golfulețe turcoaz împrejmuite de stânci argintate adăpostesc bancuri de pești, steluțe de mare și corali, o bogăție marină unică pe care orice sportiv trebuie să o descopere cu fiecare vizită în Zakynthos. Cele mai fascinante locuri pentru diving fac parte din Parcul Național Marin, iar accesul în aceste zone este permis numai în anumite momente ale zile.

Spre exemplu, pe plajele cu nisip auriu din golful Laganas, accesul este liber pană la apusul soarelui, pentru că odată cu lăsarea serii țestoasele cu cap mare numite Caretta Caretta își depun ouăle în nisipul fin. În schimb, pe plaja insuliței Marathonisi, turiștii au voie să se oprească pentru numai o oră să admire peisajele sau să înoate în apele turcoaz, acces facil doar cu ambarcațiuni de mici dimensiuni pentru a nu distruge habitatul speciilor pe cale de dispariție.

Cel mai bun loc pentru snorkeling se află în golful Laganas, pe o parte mai puțin promovată a insuliței Marathonisi – un colț de pămant cu formă ciudată de la care și-a primit denumirea de Insula Țestoaselor Caretta. Aici se găsește o micuță plajă din pietricele albe umbrită de un munte din calcar alb și decorată cu formațiuni stancoase spectaculoase. Partea cea mai interesantă pentru vizitatori este că aici apele au o culoare unică de turcoaz și sunt atât de cristaline încat poți vedea chiar și la câțiva metri adâncime. Pentru a ajunge la mica plajă trebuie să acostezi barca cât mai aproape sau să înoți prin cele două peșteri pe jumătate scufundate în căutarea bancurilor de pești, aricilor de mare și steluțelor ce se regăsesc într-un număr foarte mare aici.

Zakynthos

Insula Țestoaselor și Plaja Contrabandiștilor

De la Marathonissi te poți îndrepta spre alte peșteri deosebit de spectaculoase aflate în cel mai sudic punct al insulei Zakynthos. Dacă ajungi la apus, la Grotele Keri vei fi martorul celor mai frumoase vederi de pe mare: soarele ca o portocală uriașă se pierde în albastrul intens al Mării Ionice, pictând stâncile în culori fascinante de auriu, galben intens și roz. Peșterile Keri nu sunt la fel de faimoase ca vestitele Blue Caves, însă flora marină abundentă și peisajele sălbatice fac ca acesta să fie cu siguranță cel mai bun loc pentru scufundători.

În capătul plajei aurii Kalamaki, ce face parte din Parcul Național Marin, vei găsi o limbă de pământ ce se întinde ca o panglică în apele Mării Ionice. Zona este foarte puțin frecventată de turiști, cunoscută îndeosebi de practicanții de snorkeling și scuba diving datorită formațiunilor stancoase interesante de pe fundul mării și pentru coralii numeroși.

Dacă ești în căutarea locurilor populare, dar unde te poți bucura de scufundări, mergi pe Plaja Navagio – simbolul de drept al insulei Zakynthos, unde Golful Contrabandiștilor te întâmpină cu ape adânci, turcoaz și cu peisaje subacvatice hipnotizante.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Zakynthos

Hotel Astir Palace 4* – Laganas – tarife de la 459 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!