(P) Argassi, stațiunea de văzut alături de cei mici

De Unica.ro, pe
Argassi este una dintre cele mai populare staţiuni turistice din Zakynthos, un loc superb de vacanţă, cu Muntele Skopos în fundal, adăugând un sentiment de măreţie frumoasei Mări Ionice. Poziționat într-o mare de verdeață, Argassi se mândreşte cu o plajă formată din mai multe golfuri mici, cu ape cristaline și puţin adânci, ideale pentru vacanțele în familie.

Peisaje minunate la malul mării

Staţiunea este situată la doar o mică distanţă de oraşul Zante, capitala insulei, motiv pentru care a devenit tot mai populară în rândul turiştilor, mai ales că plimbarea pe jos din Zante în Argassi este foarte plăcută, de-a lungul unui drum de coastă ce oferă vederi uimitoare asupra apei de un azuriu sclipitor.

Plajă din Argassi se întinde pe întreaga lungime a staţiunii şi chiar dacă este destul de îngustă, zonele de nisip şi pietriş oferă suficient spaţiu pentru toată lumea, fără a te simţi aglomerat. Porneşte în explorarea împrejurimilor şi descoperă câteva dintre cele mai atractive plaje ale insulei, Gerakas, Dafni şi Banana, ideale pentru a mai diversifica zilele la soare.

În plus, oferta pentru sporturi acvatice este una foarte diversă, pentru a mulţumi toate gusturile şi pentru a menţine staţiunea plină de viaţă, de la jet ski la bărci cu pedale sau parasailing.

Atracţii deosebite în Argassi

Centrul oraşului Argassi este destul de compact, astfel încât toate facilităţile, magazinele, barurile, restaurantele, tavernele şi cluburile sunt la îndemâna fiecărui turist. Chiar şi aşa, în afara centrului, mai spre marginile staţiunii, vei găsi o atmosferă mai liniştită, în care te poţi bucura în voie de vacanţă. Viaţa de noapte din staţiunea Argassi nu la fel de agitată ca cea din Laganas, dar nici prea liniştită… Poți petrece aici seri tradiţionale, cu muzică grecească live sau seri animate de DJ cunoscuţi.

Câteva dintre cele mai importante obiective turistice din Argassi sunt Podul de piatră cu trei arcade, construit în anul 1806, Apeductul roman şi biserica Agios Spiridon, iar în partea de sus a Muntelui Skopos se găseşte Mănăstirea Panagia Skopiotissa, ridicată în secolul XVII, de unde vei avea parte de o privelişte minunată asupra mării şi a întregii staţiuni.

De Geanina Ichim

Sejur Zakynthos

Hotel Majestic 4*- de la 299 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!