(P) Antalya, paradis turcesc cu iz istoric

De Unica.ro, pe
Antalya, frumos amplasată pe coasta Mării Mediterane, este considerată a fi capitala turismului internațional turcesc, alături de Istanbul. Situat foarte aproape de Golful Antalya, orașul cu același nume este locul ideal unde te poți bucura de plaje minunate, peisaje de vis și o incursiune interesantă în trecut.

Antalya de odinioară

Istoria orașului merge până în secolul I î.Hr., când, așa cum spun legendele, la descoperirea acestui teren, regele Attalus al II-lea le-a spus oamenilor săi că ”acesta trebuie să fie Raiul”. Chiar și în ziua de astăzi, turiștii care vin aici din toate colțurile lumii mărturisesc, după ce au văzut apusul de soare, că aceasta trebuie să fie una dintre cele mai frumoase imagini pe care le poți păstra în minte și în suflet.

În Antalya vei descoperi că nenumărate clădiri și construcții au fost conservate desăvârșit, exemple ale arheologiei tradițională, moschei și biserici care au trecut testul timpului. Partea istorică a orașului, confundată cu centrul turistic al Antalyei datorită abundenței de hoteluri, cluburi, restaurante și baruri, rămâne totuși locul unde vei pătrunde cel mai bine în tainele trecutului tumultuos.

La pas prin centrul vechi, Kaleici

Cartierul istoric al Antalyei începe din piața principală numită Kale Kapisi, marcată de vechiul turn din piatră cu ceas, Saat Kalesi, precum și de statuia lui Attalus al II-lea, fondatorul orașului. Descoperă Iki Kapilar Hani, un întins bazar acoperit, care datează încă din secolul al XV-lea.

Mergi de-a lungul străzii Uzun Carsi Sokak, care începe vizavi de turnul cu ceas, și vei întâlni în calea ta superba moschee Tekeli Mehmet Paşa Camii, ridicată în secolul al XVIII-lea. Admiră casele în stil otoman, restaurate și transformate în pensiuni, magazine și hoteluri, și observă monumentala Poartă a lui Hadrian, o emblemă a orașului, ridicată în timpul vizitei Împăratului roman în Antalya, în anul 130 d.Hr.

În partea sudică a Kaleici se găsește Kesik Minare, construit inițial ca un templu roman, în secolul II, și transformat într-o biserică bizantină dedicată Fecioarei Maria, în secolul VI, în moschee, trei secole mai târziu, și din nou în biserică în 1361. Chiar dacă focul a distrus cea mai mare parte din construcție în secolul XIX, încă mai poți admira elemente de inspirație romană și bizantină.

De Geanina Ichim

Sejur Antalya

Hotel Royal Wings 5*- de la 669 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu ultra all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!