(P) Amenajarea apartamentului în stil modern: 5 piese recomandate

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 07 mai 2021, 17:37

Apartamentele moderne sunt caracterizate de spațiu, de eleganță și de organizare, dar și de elemente speciale combinate pentru a obține un estetic plăcut. Dacă și tu te pregătești să îți amenajezi apartamentul, dar ești în criză de idei de amenajare, iată câteva dintre cele mai potrivite idei care ți-ar putea fi de folos.

Folosește fotolii în loc de scaune

Chiar dacă stilul modern pare a fi unul foarte serios, în realitate el este bazat pe ideea de confort și nevoia de a beneficia de spații cât mai estetice. În concluzie, poți înlocui piesele uzuale, clasice, de mobilier, în speță scaunele și mesele, cu fotolii moderne pentru living de la NordaShop în care să te poți bucura de un maxim de confort. În general tendințele moderne aduc în lumina reflectoarelor textilele, deoarece acestea oferă mai mult confort decât oricare alt material. 

Folosește mobilă modulară

Mobila modulară conferă un aspect modern casei tale și în același timp îți oferă ție posibilitatea de a-ți organiza lucrurile așa cum îți dorești. Mobilierul modular permite amenajarea spațiului astfel încât să ai loc pentru fiecare tip de articole, în funcție de specificul lor, fără a mai aglomera camera peste capacitatea ei. Dulapurile, etajerele sau polițele, fiecare dintre aceste elemente nu fac altceva decât să contribuie la un aspect final elegant, similar conceptului de minimalism, cu elemente însă care se delimitează foarte bine stilurile. 

Folosește cât mai puține covoare

Spre deosebire de anii în care se purtau covoarele cât mai mari, care să acopere pardoselile, în prezent se marșează destul de mult pe ideea de simplitate și bun gust. Firește, covoarele mari de odinioară aveau dublă funcționalitate, deoarece era nevoie și de o acoperire care să ofere căldură la nivelul extremităților, chiar dacă pardoselile erau realizate majoritar din lemn. 

În prezent, pot fi folosite sisteme de încălzire în pardoseală foarte eficiente care să îți ofere căldura la nivelul picioarelor, dar și pardoselile din materiale inteligente, care să pună în evidență acest aspect. De aceea, folosirea covoarelor trebuie să fie făcută cât mai economic și cât mai elegant, folosind, pe cât posibil materiale naturale, cum ar fi lâna.

Covoarele asimetrice, de mici dimensiuni, sunt cele mai potrivite pentru a realiza acoperirea pardoselilor, indiferent de tipul camerei, iar în acest fel te vei putea bucura de un aspect modern al casei tale, chiar și în ipoteza expunerii unor suprafețe foarte mari.

Folosește elemente de decor minimaliste

Într-un cadru modern nu vei putea amenaja spațiul cu prea multe lucruri, pentru că în definitiv vei dori să păstrezi caracteristicile stilului ales. Totuși, poți opta pentru plante sau pentru obiecte de artă, pentru tablouri sau vaze asimetrice, în tonuri de culoare similare camerelor apartamentului.

Alege culori pastelate sau alb

La nivel de culoare stilul modern ne sugerează să folosim nuanțe cât mai deschise la culoare, pentru a exploata cât mai mult ideea de spațiu. Albul este în continuare una dintre nuanțele de bază ale amenajării în stil modern, iar acest lucru se extinde chiar și la nivelul alegerii mobilierului sau a tipului dorit de pardoseală.

Specialiștii în amenajări interioare ne sfătuiesc să evităm pe cât posibil culorile tari și să ne axăm mai mult pe ideea de simplitate, pe comoditate și pe eleganță, pentru a ne putea bucura de un binemeritat răsfăț al amenajării.

Felul în care îți amenajezi apartamentul ține foarte mult de preferințele personale, însă în același timp urmează și specificațiile tendințelor actuale. Din acest motiv este de preferat să ai în vedere folosirea elementelor cât mai simple, dar cu efecte maxime la nivel de complimentare a locuinței și să te bucuri de casa ta exact așa cum ai ales să o amenajezi.

Sursă foto: unsplash.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!