5 sfaturi ingenioase pentru renovarea sufrageriei cu un buget mic

De Unica.ro pe

Livingul este cea mai folosită încăpere din locuințele noastre. Este locul în care ne relaxăm, în care ne primim oaspeții, ne uităm la televizor sau socializăm. De aceea, această cameră trebuie să aibă mai multe funcționalități: să aibă un decor estetic, care să ne lase suficient spațiu la dispoziție, să fie confortabilă, iar designul să ne creeze o stare de bine.

În ciuda acestor aspecte care trebuie luate în considerare la o renovare, amenajarea livingului nu trebuie neapărat să fie extrem de costisitoare și se poate face și cu un buget redus. Secretul este să știi ce și cum să cumperi, dar și cum să pui în aplicare câteva trucuri de design interior, astfel încât rezultatul să fie unul de milioane:

Înlocuiește mobilierul uzat

Poate cel mai important aspect când vine vorba despre living este confortul. Atunci când canapeaua din sufragerie este uzată, ruptă sau deformată nu te poți simți în largul tău când te așezi să te odihnești, după o zi istovitoare. Atunci când cel mai important scop pe care trebuie să îl deservească o încăpere este legat de confort, mobilierul uzat este primul care trebuie să dispară. Nu te gândi însă că te va costa o avere să înlocuiești canapeaua veche din sufragerie. Este suficient să vezi prețurile acestor coltare pentru living și te vei convinge că poți înlocui mobila și cu bani puțini. După cum vezi, există suficiente opțiuni astfel încât colțarul ales să se potrivească cu decorul întregii încăperi. Iar dacă simți nevoia de o schimbare și mai evidentă, această mobila de living este accesibilă ca preț și poate fi configurată pentru dimensiunile locuinței tale.

Nu ignora aspectul podelei

Pentru că acoperă toată suprafața livingului, aspectul podelei este unul extrem de important. Dacă înlocuirea completă a pachetului vechi depășește cu mult bugetul pe care ți-l permiți, poți apela la alte soluții mai puțin costisitoare. De exemplu, poți pune o mochetă modernă, care să acopere imperfecțiunile podelei și să se potrivească perfect cu restul decorului. Iar dacă ai podeaua din living acoperită cu gresie, chiar și înlocuirea unor dale sparte sau ciobite poate face minuni.

Jonglează cu amenajarea mobilierului

Dacă mobila din livingul tău este în stare bună, dar nu ești mulțumită de aspectul de ansamblu al încăperii, poți încerca să experimentezi cu amenajarea pieselor de mobilier. Poți testa un astfel de program virtual care te ajută să vizualizezi cum ar arăta încăperea cu mobilierul aranjat altfel și care te va scuti de efortul de a muta mobila dintr-o parte în alta. Scopul tău ar trebui să fie acela de a folosi spațiul cât mai eficient și de a evita senzația de încăpere aglomerată.

Înlocuiește draperiile banale

Probabil știi deja cât de goală poate părea o încăpere din care tocmai ai dat jos draperiile. Acest lucru îți arată cât de important este rolul acestora în designul locuinței. Schimbarea draperiilor sau perdelelor nu îți va scoate din buzunar mai mult de câteva sute de lei, însă efectul va fi unul imediat și poate fi spectaculos, dacă alegi niște perdele cu un imprimeu interesant sau dintr-un material deosebit. Poți încerca voalul sau materialele care imită catifeaua, pentru a obține un design mai elegant și cu un aspect sofisticat al livingului.

Folosește decorațiuni cu personalitate

Decorațiunile sunt cele care completează designul unei încăperi și, alese corect, ele pot reflecta mai bine personalitatea proprietarului. Nu vorbim aici despre decorațiuni scumpe, ci despre unele pe care le poți crea tu singură. Un colaj cu cele mai dragi fotografii din vacanțe, un tablou pictat de tine sau obiecte artizanale realizate de tine sau pe care le-ai adunat de-a lungul timpului pot întregi aspectul livingului tău. Lumânările parfumate cu un design inedit sau bolurile cu fructe ori potpourri pot completa armonios designul oricărei locuințe.

Ține cont că renovarea unei încăperi nu înseamnă întotdeauna să refaci de la zero totul, ci se poate realiza și printr-un „facelift”, prin înlocuirea obiectelor uzate, prin adăugarea unor detalii interesante sau prin schimbarea unor detalii, cu efecte spectaculoase.

(P) Material realizat in colaborare cu Elvila

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:stockfour

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă