(P) 5 plante care înfloresc iarna

De Unica.ro, pe

Nu te grăbi să agăți în cui uneltele de grădinărit, doar pentru că a venit iarna. Unele plante înfloresc acum și au nevoie de mai multă atenție. Iată doar câteva exemple.

(P) 5 plante care înfloresc iarna

Sursa foto: Shutterstock.com

Crinul roșu

Crinul roșu sau clivia (Clivia miniata) este o plantă originară din Africa de Sud, care înflorește din ianuarie-februarie, până în aprilie. Florile, de un roșu-portocaliu, rezistă câteva săptămâni. Nu este o plantă pretențioasă: are nevoie de puțină lumină și apă (poate fi udată de două ori pe săptămână), pământ de grădină și îngrășământ pentru flori, așa încât poate fi cultivată ca plantă de apartament, însă în încăperi răcoroase. Pentru că se descurcă atât de bine la umbră, crinul roșu este o floare des întâlnită în Anglia.

(P) 5 plante care înfloresc iarna

Sursa foto: Shutterstock.com

Iasomia de iarnă

Această plantă, denumită științific Jasminum nudiflorum se plantează primăvara și  înflorește mai întâi în decembrie, apoi din nou în martie-aprilie. Rezistă foarte bine peste iarnă, mai ales dacă este ajutată cu un spalier sau o scară. Deși locul său este mai degrabă în grădină, iasomia de iarnă poate fi cultivată și în ghiveci și ținută pe terasă sau balcon.

Planta nu are nevoie de îngrijiri speciale și nu este predispusă la boli. Preferă însă solul fertil și locurile parțial umbrite.

(P) 5 plante care înfloresc iarna

Sursa foto: Shutterstock.com

Varza ornamentală

Brassica oleracea, așa cum se numește de fapt varza decorativă, este o plantă bienală care doar în primul an are rol ornamental. Frunzele, așezate în rozetă, lasă impresia unor flori uriașe. De la un soi la altul, forma, mărimea și culoarea frunzelor diferă. Este o plantă de grădină, dar poate fi cultivată și în casă, la loc răcoros, mai ales că își intensifică culoarea pe măsură ce scad temperaturile.

Varza ornamentală preferă semiumbra și are nevoie de un sol fertil și bine drenat și apă în cantități moderate.

Dacă îți place acest articol, citește și despre flori rezistente tot anul.

(P) 5 plante care înfloresc iarna

Sursa foto: Shutterstock.com

Panseluțele

Panseluțele (Viola) pot fi cultivate în grădină sau în ghivece, singure sau împreună cu alte flori, și înfloresc primăvara, toamna, dar și în timpul iernii, dacă sunt ținute în casă. Sunt frumos colorate (alb, roșu, galben, albastru, violet), dar ca să își păstreze prospețimea au nevoie de lumină, cantități moderate de apă și un sol bine drenat.

(P) 5 plante care înfloresc iarna

Sursa foto: Shutterstock.com

Gălbenelele

Gălbenelele (Calendula officinalis) sunt cultivate mai ales în grădini, dar în ghivece rezistă foarte bine peste iarnă. Forile tăiate rezistă de asemenea mult timp în apă. Se recomandă să fie plantate într-un amestec de pământ cu nisip și să fie udate de 1-2 ori pe săptămână. Gălbenelele preferă locurile luminoase și bine aerisite și temperaturile mai scăzute (16-25 °C).

Sursa foto articol: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!