O companie norvegiană acordă angajaților concediu pentru creșterea animalelor de companie

De Oana Savin pe
Angajații unei companii din Norvegia primesc concediu plătit pentru a petrece timp cu animalele de companie proaspăt achiziționate.

Una dintre cele mai importante companii din Norvegia specializată în distribuția de produse destinate animalelor de companie, ce are peste 1.500 de angajați, Musti Group, a decis să ofere „concediu de paternitate” angajaților care au devenit proprietarii unui pui de cățel sau de pisică, relatează UPI.

Citește și: „Fata aia și-a căutat-o singură.” Interviu cu o expertă care demontează prejudecățile despre hărțuirea stradală

Acest concediu reprezintă trei zile libere plătite și este acordat de către directorul executiv al companiei, David Ronnberg, care consideră că primele zile petrecute cu un pui de animal sunt vitale pentur acomodarea sa cu noul proprietar și cu noul mediu.

În funcție de nevoile fiecărui animal de companie, primele zile petrecute împreună pot fi destul de încordate, iar nopțile nedormite sunt mai mult decât familiare proaspeților părinți de animale de companie”, a declarat Ronnberg.

Un pui de animal are nevoie de atenţie constantă şi de iubire necondiţionată. A acorda atenţie nevoilor animalului de companie şi petrecerea timpului cu acesta îl ajută să înveţe, clădeşte încrederea şi ajută la prevenirea tulburărilor comportamentale care ar putea apărea în viitor”, a completat directorul companiei.

Citește și: Oana Roman nu mai are voie să rămână gravidă. Vedeta se gândește să înfieze un copil

În același timp, directorul de marketing al Musti Group susține că și alte companii ar trebui să le ofere angajaților lor acest tip de concediu deoarece aduce beneficii bunăstării animalelor.

Socializarea căţeluşilor şi dresajul nu pot fi făcute doar seara şi în weekenduri. Un pui lipsit de prezenţa mamei şi a fraţilor se poate simţi în nesiguranţă şi pierdut în noua sa locuinţă. Dacă animalele de companie sunt lăsate singure prea mult timp, ele pot găsi tot felul de lucruri de făcut, unele dintre acestea nefiind pe placul proprietarului”, a explicat directorul de marketing.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro