Nu ştiai că poţi folosi făina la aşa ceva

De Diana Zagrean, pe

Făina nu este doar un ingredient pentru sosuri şi prăjituri. Vezi cu ce te poate ajuta făina prin casă, la curăţenie, la frumuseţe şi nu numai.
 

Curăţă chiuveta cu făină

Dacă ai o chiuvetă din oţel inox vei fi încântată să afli că nu mai trebuie să investeşti mulţi bani în produse de curăţat. Tot ce trebuie să faci este să freci puţin chiuveta şi scurgerea cu făină, folosind o cârpă sau prosop de hârtie. Clăteşte şi vei avea o mare surpriză: chiuveta nu a fost nicicând mai curată.

Curăţă obiectele din cupru

Fie că este vorba de ţevi, bijuterii, sau alte obiecte din cupru, făina le va reda strălucirea. Tot ce trebuie să faci este să amesteci părţi egale de făină, sare şi oţet alb, să aplici peste obiectele din cupru. Lasă să se usuce pasta şi apoi freacă puţin cu un material moale. Curăţă resturile de amestec de făină şi gata.

Reîmprospătează un pachet de cărţi de joc

Pune cărţile de joc murdare şi vechi într-un săculeţ, împreună cu ¼ ceaşcă de făină. Amestecă bine sacul închis, astfel încât făina să absoarbă tot sebumul adunat de pe mâinile jucătorilor şi tot uleiul transferat de pe mâncare. Vor fi mai uşor de amestecat şi de împărţit.

Ţine gândacii departe de florile tale

Dacă ai grădină şi e invadată de insecte dăunătoare, pudrează plantele cu făină şi spală totul cu stropitoarea după două zile. Vei scăpa de toate gâzele enervante, fără pesticide şi otrăvuri.

Vrei să coci un avocado

Dacă ai cumpărat un fruct de avocado şi vrei să se coacă foarte repede, pune-l întro cutie sau într-un castron şi acoperă-l cu făină. Se va coace şi înmuia într-o zi, două.
Sursa foto făină: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!