Noaptea albă a Galeriilor, vineri în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Vineri noapte pregăteşte-te pentru un maraton pe bicicletă la galeriile din oraş. Peste 40 de galerii deschise cu lucrări de artă, ateliere şi concerte live…
 … te aşteaptă în Noaptea Albă a Galeriilor, pe 11 iunie, în Bucureşti.

Iar pentru a face şi mai plăcută plimbarea, organizatorii vin cu o propunere inedită în acest an pentru iubitorii de artă: un tur nocturn de bicicletă la toate galeriile din oraş.

Cea de-a patra ediţie a evenimentului, intitulată „NAG 4, cuprinde expoziţii de artă contemporană şi ateliere în care expun peste 140 de artişti români şi străini.

Astfel, galeria Alert Studio va fi deschisă între orele 20.00 şi 04.00, unde poţi viziona vernisajul „Pink/ Pink/ White, la Atelierul 030202 din strada Sfânta Vineri ai parte de „Coşmaruri contemporane” iar la Atelierul Bodo, din strada Nicolae Filipescu (zona Universitate) poţi trăi o „Secundă albă.

Atelierul de Producţie din Splaiul Unirii îţi dezvăluie câteva „Bucurii din profeţii”, de la ora 20.00, iar galeria Cafe Verona de la Cărtureşti te invită la expoziţia „44″, de la ora 20.00 până la 3 dimineaţa.

La Centrul Artelor Vizuale ai parte de „Artă în Spaţiul Public, începând cu ora 20.00, Centrul Cultural ArtSociety (strada Logofătul Luca Stroici) îl prezintă pe „Ţuculescu la Craiova, între orele 20.00 şi 04.00, iar Galeria Mora te invită la vernisajul „Shadows/ Umbre”, între 20.00 şi 2.30.

Librăria Jumătatea Plină de la Cafe Lente dispune de cel mai lung program pentru vizitatorii săi, expoziţia „24hComics” fiind deschisă de la ora 13.00 până a doua zi, la aceeaşi oră.

Totodată, Galeria Sâmbăta Sonoră (Parcul I.C. Brătianu) te invită la o plimbare „În parc cu contemporanii noştri preferaţi începând cu ora 21.00, dar o altă tentaţie poate fi şi vernisajul „Spaţii tranzitorii. Sindromul Turistic”, găzduit de galeria The Ark, de la 20.00 până la 04.00.
 
Noaptea Alba a Galeriilor/ NAG 4 va fi deschisă între orele 19.00 şi 04.00. Rezervarea biciletelor se face pe site-ul oficial al evenimentului.

Foto:NorthFoto 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro