Moduri inedite în care poți folosi buretele

De Consuela Stratulat, pe
Buretele de vase este foarte util în bucătărie, dar știai că îl poți folosi și la alte lucruri? Află care sunt acestea.

Curăță plantele de apartament

Plantele de apartament trebuie șterse, pentru că se depune praf pe frunzele lor. În loc să folosești produse scumpe pentru asta, care ți le poate ucide, este indicat să le ștergi cu un burete de vase și apă.

Te scapă de febră

Ia un burete de vase curat și înmoaie-l în apă rece, apoi pune-l pe frunte, spate și ceafă. Pe măsură ce apa se va evapora, temperatura corpului tău va scădea.

Îți protejează săpunul

Poate ai văzut ce urme urâte lasă săpunul în suportul în care îl păstrezi. Pentru a evita asta, pune-l pe un burete. Acesta va absorbi apa și îți va lăsa săpunul curat și uscat.

Păstrează legumele proaspete

Poate ai observat că legumele își schimbă aspectul, chiar dacă le ții la frigider. Dacă vrei să le păstrezi proaspete mai mult timp, este indicat să ții bureți de vase între ele, pe care trebuie să îi storci din când în când. Astfel, legumele tale vor rămâne crocante și aromate!

Îți face puloverele ca noi

Puloverele scămoșate își vor schimba aspectul după ce le cureți cu un burete de vase. Dă cu partea aspră peste material și vei scăpa de aspectul de vechi.

Curăță oja de pe unghii

În loc să folosești dischete demachiante pentru a-ți curăța unghiile, pur și simplu pune un burete într-un recipient mic de sticlă, înmoaie-l în acetonă și șterge-ți unghiile. Economisești timp prețios, iar metoda este genială!

Îți protejează podeaua

Indiferent că ai podeaua din gresie sau parchet, mobila o poate zgâria. Pentru a o proteja, pune bucăți de burete sub fiecare picior de masă sau dulap și vei avea o podea lucioasă și frumoasă.

Curăță părul de animale

Animalele de casă lasă mult păr, oricâtă grijă ai avea. Poți scăpa de el umezind un burete. Dacă ești pe fugă, este cea mai bună metodă de a curăța părul de animale de pe haine.

Absoarbe apa de pe umbrelă

Știm cât de enervant este să ajungi acasă cu umbrela udă. În loc să faci apă prin toată casa, poți folosi un burete, pentru a o usca.

Lustruiește suprafețele delicate

Dacă pui un pic de pastă de dinți pe un burete umed, poți scăpa de zgârieturile superficiale de pe mașină. Dacă aplici bicarbonat de sodiu pe buretele umed, poți lustrui bijuteriile de argint.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!