Cele mai mari mistere ale omenirii care au rămas nerezolvate

De Nicoleta Galeteanu, pe

Oamenii au fost preocupaţi dintotdeauna de marile mistere ale lumii, încercând zadarnic să găsească răspunsuri. Unele s-au scufundat şi mai mult în mister şi foarte puţine au fost desluşite.
Blestemul lui Tutankamon este unul dintre cele mai mari mistere care ale Egiptului Antic, care, după secole de cugetări, se pare că a fost dezlegat.

Peste 20 de morţi misterioase sunt atribuite celebrului „blestem al lui Tutankamon”, potrivit legendelor care povestesc despre dispariţii bizare şi subite ale celor care au avut legătură cu deschiderea mormântului faraonului, din 1923.

Istoricul Mark Benyon, însă, publică în cartea sa „Blestemul Londrei: crime, magie neagră şi Tutankamon” o teorie cel puţin interesantă. Vinovat pentru şase dintre morţi ar fi un criminal care ar fi bântuit Londra în anii ’20, arată Daily Mail.

Aleister Crowley era, potrivit autorului, un ocultist obsedat de Jack Spintecătorul şi, prin urmare, un criminal în serie înfiorător.

Autorul aduce dovezi în cartea sa, care ar putea confirma această ipoteză. Cu toate acestea, enigma este doar pe jumătate rezolvată, căci de blestemul faraonului se leagă alte 14 morţi misteriose.

Sarcofagul marelui faraon al egiptului Antic şi puterile sale supranaturale care s-au abătut deasupra civilizaţiie moderne este însă doar unul dintre marile mistere care au dat bătăi de cap lumii.

Iată şi alte enigme mari ale lumii care au rămas nerezolvate.

Câte specii există pe Terra?

Savanţii pot doar aproxima numărul speciilor de organisme care convieţuiesc pe planeta noastră. Undeva la 8,7 milioane, după ultimele estimări precise. Totuşi, statistica pare să fie departe de o cifră reală, în condiţiile în care în Amazonia, de exemplu, o noua specie este descoperită la fiecare trei zile, iar în Oceanul Planetar, vietăţi dintre cele mai ciudate.

Craniile de cristal

Artefacte misterioase, găsite în diverse colţuri ale lumii, a reprezentat multă vreme sursa controverselor şi a intrigilor.
Craniul Mitchell-Hedges, descoperit în Belize la începutul secolului 20, ar putea un obiect de artă contemporan sau vechi de 4000 de ani, din vremea mayaşilor, ori a fost trimis dintr-un loc necunoscut şi are puteri magice?

Există sau nu extratereştri

 
Există martori care susţin că au văzut OZN-uri, alţii chiar care au fost răpiţi pe navele lor şi cei mai mulţi care au filmat obiectele dubioase de pe cer şi le­-au postat pe Youtube.

FBI, astronauţi şi câţiva militari de la Aria 51, care susţin că au avut parte de întâlniri de gradul III, confirmă existenţa extratereştrilor.

Există într-adevăr iinţe în Univers mai evoluate decât oamenii sau este doar o simplă fabulaţie inventată de cineva?

Atlantida

Oraşul misterios, aflat pe un continent la fel de misterios, numit şi „Imperiul Pierdut”, a făcut obiectul cercetărilor a numeroşi oameni de ştiinţă. Dar Atlantida, descrisă de filosoful Platon, continuă să rămână un mister.

Cum au fost construite piramidele?

Una dintre cele mai misteriose construcţii ale antichităţii, pe care oamenii nu au reuşit să le înţeleagă nici după mai bine de 4600 de ani, piramidele din Egip sunt considerate de o civilizaţie modernă şi avansată, cum suntem, simplu, minuni.

Existenţa lui Dumnezeu

Aproximativ 90% din populaţia lumii crede în existenţa lui Dumnezeu sau a unei puteri superioare.

Cel mai probabil, restul de procente sunt reprezentate de oamenii de ştiinţă, cercetătorii şi filosofii care au încercat de-a lungul timpului să aducă dovezi în sprijinul acestei afirmaţii.

Din păcate, existenţa lui Dumnezeu nu poate fi demonstrată sau negată.

Foto: NorthFoto, hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro