Maria Dinulescu – mărturisiri despre o iubire inedită

De Nicoleta Galeteanu pe

O prezenţă foarte discretă în presa mondenă, dar una remarcabilă pe scena teatrului, precum şi în producţii cinematografice apreciate, actriţa Maria Dinulescu…
 …a ales să vorbească despre noua sa pasiune, o iubire inedită şi neaşteptată şi împrejurările fortuite în care s-a petrecut aceasta.

„În luna februarie a acestui an, directorul festivalului SoNoRo, Răzvan Popovici, îmi propunea ca în această toamnă să fiu prezentă pe scenă Teatrului Naţional”, povesteşte actriţa despre cel care avea să prilejuiască această întâmplare.

SoNoRo unul dintre cele mai prestigioase festivaluri internaţionale de muzică de cameră, care a debutat în Bucureşti şi se desfăşoară începând din acest an în alte patru oraşe din ţară. Anul acesta, evenimentul de anvergură şi-a propus să îl sărbătorească pe marele compozitor Franz Liszt, astfel că propunerea acestuia a fost o onoare de nerefuzat pentru Maria Dinulescu, declară însăşi actriţa.

„Mi-a oferit şansa de a cunoaşte o minte, un curaj şi un spirit minunate. Sunt în admiraţia lui continuă şi mă bucur de forţa imensă pe care Franz Liszt mi le oferă”, continuă ea, mărturisind că s-a îndrăgostit la propriu de tot ce înseamnă Liszt, legendarul pianist, compozitor, profesor, dirijor şi eseist maghiar.
 
Prin urmare, Maria şi-a luat rolul în serios, aşa obişnuieşte de fiecare dată, şi, timp de luni bune, a citit despre ce s-a scris despre Liszt şi toate scrisorile acestuia către „cei în care avea încredere sau celor pe care dorea să îi trezească”, spune actriţa.

Duminică, 13 noiembrie, la TNB, şi 19 noiembrie, la Cluj, pe lângă evenimente culturale importante, Maria Dinulescu va fi glasul feminin care va dărui publicului o parte din forţa şi scliprea lui Franz Liszt.

„Va fi şansa mea de a îi dărui, la sărbătorirea celor 200 de ani de la naştere, un cadou din inimă şi simţire celui de care m-am îndrăgostit cel mai mult în ultimul an”, mărturiseşte actriţa.

Peste 30 de artişti internaţionali vor susţine în cadrul acestei ediţii a Festivalului concerte extraordinare în Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj şi Bistriţa, în perioada 5 – 24 noiembrie 2011.

Află mai multe despre programul Festivalului Sonoro
Foto: Arhivă Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro