Mănâncă cu mâna la „Excalibur”!

De Roxana Andrei, pe

Lasă manierele deoparte, aruncă furculiţa şi mergi la „Excalibur – Locul Cavalerilor” pentru un festin copios în vase de lut, mai ceva ca-n perioada medievală.
Nu-s gurmandă din fire, ba chiar sunt o persoană destul de rezervată când vine vorba de mâncare.

Obişnuită ca la mama acasă îmi este foarte greu să găsesc un local unde să mănânc tot din farfurie. Chiar dacă la „Excalibur” nu am reuşit, pentru că porţiile sunt gigantice, mi-a plăcut atât de mult mâncarea lor, încât vreau să vi-l recomand şi vouă.

Localul cavalerilor arată întocmai, medieval. Amenajarea este foarte interesantă: pereţii sunt din cărămidă, mesele şi băncile din lemn masiv, atmosfera este interesantă datorită făcliilor din pereţi şi a săbiilor care atârnă deasupra capului şi mâncarea… mâncarea este dumnezeiască.  

Parcă te întorci în timp, la petrecerile medievale când se mânca şi se bea până se pica într-un somn toropitor, direct sub masă.

Ce este atractiv şi interesant este că îţi poţi permite să laşi puţin deoparte bunele maniere şi că furculiţa şi cuţitul nu-şi au rostul. Mănânci cu mâna, cu poftă, pe săturate! Apoi degetele se pot spăla delicat în bolurile cu apă şi lămâie.

Mănâncă cu mâna la "Excalibur"!Preţurile sunt avantajoase dacă ne raportăm la calitate-cantitate-preţ.

Mâncarea este delicioasă şi este variată de la salate la ciorbe, fripturi, mese regeşti şi deserturi (pentru cine mai poate).

O porţie de ceafă de porc cu cotlet de porc şi legume numită „Cina Sir Lancelot” costă în  jur de 30 de lei, un „Ospăţ din ajunul bătăliei” (două persoane: aripi de pui picante, pulpe de pui, vară, cartofi auriţi, mix de legume, măsline, mere, banana, castraveţi, roşii, portocale) în jur de 40 de lei.

„Tava pentru regi” care conţine cârnati, cremvurşti prăjiti, piept de pui prăjit, bacon, cotlet, cartofi regali auriţi, varză, mix de legume, măsline, roşii, castraveţi, portocale şi kiwi, costă în jur de 45 de lei.

Dacă într-adevăr vreţi să vă simţiţi ca-n perioada medievală puteţi comanda şi purceluşul cu măr în gură, dar trebuie să scoateţi din buzunar în jur de 400 de lei.

Salatele costă în jur de 20 de lei, berile în jur de 6 lei şi un desert în jur de 10 lei, cocktailurile „Mary cea sângeroasă” sau „Orgasmul domnitei” la preţul de 18 lei, iar dacă preferaţi vinul, o carafă costă 20 de lei.

Servirea este bună, toată lumea este drăguţă şi amabilă.

Poftă bună!

Locaţii:
Adresă: B-dul Mihail Kogalniceanu nr. 3;
Telefon: 021 – 311.62.82

Adresă: Str Academiei nr 39-41 sector 1
Telefon.: 021 – 314.56.70; 0730.190.364
Program: 12-24

Foto: Shutterstock, Excalibur

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!