Luxemburg, prima țară din lume care va avea transport public gratuit

De Ioana Tătaru, pe
Dacă ai de gând să pleci într-o vacanță în Luxemburg, trebuie să știi că, în curând, va deveni prima țară din lume care va face trasportul public în comun gratis, în urma unui plan elaborat de guvern, relatează site-ul The Guardian.

Din vara anului viitor, tarifele pentru trenuri, tramvaie și autobuze vor fi eliminate. Acest lucru este o urmare a unui plan elaborat de guvernul de coaliție reales, care este condus de Xavier Bettel, al cărui Partid Democratic va forma o coaliție de guvernare cu Partidul Muncitorilor Socialiști și cu Partidul Verde.

Luxemburg este foarte afectată de problemele traficului

Luxemburg suferă de una dintre cele mai grave probleme ale traficului din lume. Este vorba de sute de mii de persoane care se depleasează în oraș pentru a lucra. Un studiu a arătat că șoferii din capitală au petrecut în medie 33 de ore în blocajul din trafic în anul 2016. În timp ce țara, în ansamblu, are 600.000 de locuitori, aproape 200.000 de persoane care trăiesc în Franța, Belgia și Germania traversează granița în fiecare zi pentru a lucra în Luxemburg.

Luxemburg, trasport public gratuit

Luxemburg manifestă din ce în ce mai mult o atitudine progresivă vizavi de transporturi. De pildă, în această vară, guvernul a permis ca fiecare copil și tânăr sub 20 de ani să circule gratuit cu mijloacele de transport în comun, elevii de școală secundară pot utiliza transporturile gratuite între instituție și casele lor.

Pe lângă eliminarea taxelor de transport, Guvernul din Luxemburg ia în considerare legalizarea canabisului și introducerea a două noi sărbători publice.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!