Filmul „Liceenii” revine cu o continuare vulgară

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ţi-i mai aminteşti pe Oana Sârbu şi Ştefan Bănică Jr. în filmul „Liceenii”, povestea de dragoste a unor „boboci” din promoţia ’87? Dacă nu, nici remake-ul după filmul…
 
…original n-o să te ajute prea mult.

Departe de scenariul unei iubiri platonice cu doi adolescenţi care descoperă prima dată dragostea pură, „Liceenii în 53 de ore şi ceva„, văzut recent în avanpremieră, spune cu totul altă poveste.

Adaptat mai degrabă la realitatea teribilă din şcolile româneşti decât inspirat din pelicula originală, filmul lui Adrian Popovici (după un scenariu scris de acelaşi George Şovu, care a scris şi povestea originală), este plin de violenţă, prostituţie şi droguri şi urmăriri ca în filmele de acţiune. Deşi s-a vrut o continuare de serie, filmul nu a reuşit decât să îi indigne pe cinefilii care i-au îndrăgit pe primii liceeni.
 
Dacă în urmă cu 20 de ani, adolescenţii Dana (Oana Sârbu) şi Mihai (Ştefan Bănică Jr.) roşeau când se pupau pe obraz, adolescenţii din noua generaţie încropesc afaceri cu droguri ori se bat pe băieţi.

În rolurile principale se regăsesc Ioana Blaj, din reclamele Vodafone, şi actriţa Crina Semciuc, al cărui rol se identifică destul de mult cu cel din „Website story”. Prima, bună, a doua, rea, cele două fete împart acelaşi băiat, pe Alex.

Intrepretat de Cristian Popa, din telenovela „Secretul Mariei”, Alex este eroul perfect al filmului, înzestrat cu diverse calităţi şi aptitudini: învaţă bine, este sufletist şi se descurcă şi la arte marţiale.

Tensiunea poveştii irumpe în câteva scene de sex şi în momentul violului, producătorii dorind să zugrăvească generaţia de astăzi cât mai intim şi realist cu putinţă.
 
La catedră, în locul profesorilor idealişti „Socrate” şi Isoscel”, intrepretaţi memorabil de actorii Ion Caramitru şi Tamara Buciuceanu, se află actorul Claudiu Bleonţ, profesor de literatură universală şi aikido. În film mai joacă Andi Vasluianu, un licean traficant de droguri, Alexandru Potocean, în rol negativ.
 

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!