Lecții pe care să le înveți de la mama

De Consuela Stratulat, pe
„Mama” are, fără doar și poate, cea mai solicitantă meserie din lume, fără pauze și fără vacanțe. Vezi ce lucruri poți învăța de la ea.

Indiferent de cum este relația pe care o ai cu mama ta, mereu vor fi lucruri pe care le poți învăța de la ea.

Apreciază-ți familia

Sigur ai avut momente în care te-ai purtat urât cu părinții tăi, iar ei te-au iertat. Este prima lecție pe care trebuie să o înveți de la mama ta: familia este pe primul loc și nu va pleca de lângă tine, indiferent prin ce vei trece. Nu te gândi că ea încearcă să îți spună ce este bine și ce este rău pentru că se simte superioară, ci pentru că vrea să facă din tine cel mai bun om.

Fă lucrurile la timp

Mamele sunt mereu active, indiferent dacă merg la muncă sau nu. Au grijă de tine, de casă, de ceilalți membri ai familiei și nu se plâng niciodată. Dacă te ceartă că nu ai făcut ceva, este pentru că vrea să te învețe să faci lucrurile singură. Poți întârzia momentul ăsta, dar la un moment dat, vei locui singură și îți vei dori să fi fost atentă la ce făcea mama.

Învață să îi apreciezi pe ceilalți

Mama ta este, cu siguranță, fanul tău numărul 1, iar dacă te mai critică, este pentru că vrea să fii tot mai bună. Sigur te enervează prea multă atenție, indiferent dacă este critică sau laudă, dar gândește-te că nu o vei mai primi din altă parte. Această atitudine este modul în care ea te iubește și încearcă să îți clădească încrederea în sine. Când ești încrezător în forțele proprii, înveți să îi apreciezi mai mult și pe ceilalți.

Ajută-i pe ceilalți

Mama îți este alături în orice situație și renunță la plăcerile ei pentru tine. Învață de la ea să îi ajuți pe ceilalți să faci sacrificii pentru oamenii pe care îi iubești.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!