5 invenţii haioase, dar utile

De Nicoleta Galeteanu pe

Soneria care derutează hoţii se prea poate să o fi anticipat şi tu de când ai văzut „Singur acasă”, dar despre beţigaşele chinezeşti cu ventilator sau pălăria cu şerveţele cu
siguranţă nu le-ai intuit apariţia în acest secol.

Soneria inteligentă 

Haioase sau doar ciudate, unele invenţii îşi dovedesc utilitatea şi doar puţini dintre inventatorii cu imaginaţie reuşesc să se  îmbogăţească dintr-un astfel de hobby. Este şi cazul lui Laurence Tura, un elev de 13 ani care a inventat soneria inteligentă care păcăleşte hoţii, care i-a adus un sfert de milion de lire sterline.

Smart Bell utilizează o cartelă SIM şi intră în legătură telefonică cu proprietarul prin internet. Dispozitivul produce chiar şi un zgomot de fond, pentru a da impresia că este cineva în casă.

Iată şi alte idei ale inventatorilor care şi-au pus în aplicare nu doar imaginaţia, ci şi simţul umorului.

Beţigaşele cu ventilator

O vorbă înţeleaptă spune că „dacă te-ai ars o dată sufli şi în iaurt”, însă chinezii s-au gândit la o soluţie mai pragmatică în timp ce aşteptau să se răcească supa.

După ce a trăit probabil aceeaşi exeperienţă, un inventator chinez s-a gândit să ataşeze beţigaşelor un ventilator care funcţionează pe bază de baterie, care permit mesenilor nerăbdători să guste şi din mânâncarea abia scoasă din cuptor, asta dacă nu ţi-o suflă vântul înainte.

Invenţia se dovedeşte şi mai utilă celor care nu pot folosi beţigaşele chinezeşti, acestea fiind mobilizate de dispozitiv.

Telefonul cu halteră

Pentru că oamenii nu mai sunt preocupaţi să facă sport şi, în schimb, dezvoltă tot mai multe vicii nocive, cum ar fi vorbitul în şir la telefon, minţile strălucite au venit cu o soluţie la îndemână pentru aceştia.

Telefonul cu halteră îmbină, într-un mod absolut genial, exerciţiul aerobic şi task-urile de birou, astfel că şi la serviciu îţi poţi face timp pentru un obicei sănătos. În caz că nu ai antrenament cu haltera, ideal ar fi să comunici cât mai repede ce ai de transmis. Este, iată, şi o soluţie benefică pentru cei care vorbesc prea mult la telefon.

Descoperă şi cele mai inedite invenţii legate de sex.

Perna – căciulă

De câte ori nu ţi-a lipsit o pernă când ai avut ocazia să aţipeşti puţin? Există desigur faimoasa pernă gonflabilă în formă de guler, dar parcă alunecă în timpul somnului şi nu este tocmai o pernă.

O invenţie de 10 ori mai sigură este cu prisosinţă perna în formă de căciulă, confecţionată de o companie japoneză care s-au gândit să ofere un minim de confort angajaţilor japonezi dependenţi de muncă în pauza de siesta.

Aceasta se utilizează exact ca o căciulă obişnuită, pe care o legi sub bărbie, iar un alt mare avantaj pe care îl vei aprecia este că nu vei mai pierde niciodată perna pe sub pat. Doar că la început îţi va lua ceva timp să te obişnuieşti cu dimensiunea şi greutatea ei.

Pălăria cu şerveţele

Cu toţii ştim cât este de frustrant să rămâi fără şerveţele când ai sinuzită sau gripă şi îţi curge nasul. Dar cine s-ar fi gândit că există şi alte soluţii mai eficiente decât să te înarmezi cu un bax de batistuţe.

Tot inventatorii japonezii – care de altfel au dat naştere acestui domeniu de invenţii ingenioase, numit chindōgu -, ne-au scăpat de această problemă delicată.

După probabil multă bătaie de cap, aceştia au confecţionat pălăria cu şerveţele care este de fapt realizată din suportul de hârtie igienică, la care au legat în plus o bentiţă care te ajută să îl ţii pe cap. Cu această interesantă pălărie sigur nu te vei mai simţi stânjenită când îţi curge nasul şi nu ai şerveţele.

Vezi care sunt cele mai inovatoare gadget-uri în bucătărie.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro