Cum ar putea arăta corporatiștii viitorului

De Bianca Prangate, pe

Dacă lucrezi zilnic la birou, probabil știi deja că nu este prea sănătos să stai câte opt ore pe un scaun. Într-o încercare de a arăta riscurile de a lucra la birou, cercetătorii au realizat un manechin de dimensiuni umane care simbolizează corporatistul viitorului.

Manechinul Emma reprezintă cum ar putea arăta un corporatist în următorii 20 de ani dacă nu sunt implementate niște schimbări clare la locul de muncă. O echipă de experți în sănătate, condusă de William Higham, a analizat datele de la peste 3.000 de oameni care lucrează la birou din Franța, Germania și Marea Britanie.

Emma a fost inspirată de procentele regăsite în rândul corporatiștilor britanici: 50% se confruntă cu oboseală a ochilor, 48% cu dureri de spate și 48% cu dureri de cap ca rezultat direct al mediului în care lucrează. Manechinul Emma are eczemă cauzată de stresul de la locul de muncă, greutate în exces, spatele cocoșat de la poziția incorectă pe scaun, ochii roșii și membrele umflate.

„Dacă nu facem schimbări radicale vieților noastre de la locul de muncă, cum ar fi să ne mișcăm mai mult, să ne schimbăm postura la birouri, să facem pauze regulate de plimbat sau să luăm în considerare să schimbăm decorul de la locul de muncă, birourile ne vor face foarte bolnavi”, a spus Higham, potrivit Science Alert.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro