Inedit: Telepatia, interacţiunea spiritelor

De Lumea Femeilor, pe

„Gând la gând cu bucurie” – cât adevăr în aceste cuvinte atât de simple! Dar şi multă filosofie. Să descâlcim în câteva rânduri un fenomen familiar pentru mulţi dintre noi.
Sunt convinsă, ţi s-a întâmplat cel puţin o dată în viaţă: să te gândeşti la cineva intens sau mai puţin intens şi, în minutele următoare, persoana respectivă să te sune sau să-ţi iasă în cale ori, dacă nu, o cunoştinţă comună să o aducă în discuţie. Şi-atunci spui, cu un soi de mirare şi nedumerire: „Ce chestie, chiar acum mă gândeam la tine/ea/el”. Iar incidentul rămâne undeva, în subconştientul tău, tu mergi mai departe şi, într-o zi, se întâmplă iar. Ce se petrece, de fapt?

Telepatia şi gemenii

În lume există peste o sută de milioane de perechi de gemeni şi o bună parte din aceştia sunt monozigoţi (provin din acelaşi ou rezultat din fecundarea unui ovul de către un spermatozoid). Este bine ştiut că între ei există nu numai o legătură biologică, ci şi telepatică. Misterele acestui fenomen gemelar intrigă lumea încă din cele mai vechi timpuri.

Cum  funcţionează

Termenul provine din englezescul “tele-pathy” şi a fost patentat de un grup de fizicieni condus de Frederic William Henry Myers, în 1882, pentru a descrie un fenomen de natură parapsihologică. În primele pagini din renumita „Phantasms Of The Living” („Fantasmele din timpul vieţii”), Myers schiţează intenţiile acestei lucrări dar, mai ales, cum funcţionează telepatia: „Spiritul unui om poate acţiona asupra spiritului altui om, fără ca acesta să fi articulat o vorbă, să fi scris un cuvânt sau să fi făcut vreun semn”, scrie el. Mai mult, prin telepatie se pot transmite nu numai gânduri, ci şi sentimente.

Telepatia, armă  în spionaj

Inspiraţi de acest fenomen, ruşii au vrut să facă mult mai mult şi au folosit telepatia în spionaj. Emil Streinu descrie în „Spionajul psihotronic şi câmpul de luptă” felul în care aceştia au experimen¬tat efectul şi puterea telepatiei, plecând de la o realitate mai puţin fericită: câţiva iepuri nou-născuţi au fost separaţi de mamele lor, conectate la monitoare ECG şi EEG. După ce puii au fost omorâţi, cercetătorii au măsurat nivelul de stres al iepuroaicelor. Pentru că acesta creştea dramatic, chiar dacă puii erau într-o altă încăpere, cercetătorii au conchis: există legături telepatice biologice între mamă şi puii ei.

Factorul biologic versus factorul emoţional

Prin urmare, legătura biologică este esenţială atunci când vorbim de telepatie şi, poate de aceea, cele mai multe persoane cu care comunicăm telepatic sunt rude apropiate. În mod constant, între copil şi mamă se petrec cele mai numeroase scenarii telepatice. O mamă simte când îi este rău propriului copil. Între ei doi există o legătură sfântă, tainică şi de nedistrus încă din stadiul intrauterin. Nu acelaşi lucru se poate spune, de exemplu, despre legătura dintre copii şi taţi. Dar telepatia nu e condiţionată doar de factorul bio¬logic. Se întâmplă ca „obiectul” ei să fie şi prieteni, soţi sau iubiţi – în acest context, legătura emoţională este cea care decide.

Vom comunica doar telepatic în viitor?

Orice e posibil, atât timp cât, în vremuri milenare, acest mod de comunicare era mult mai des întâlnit decât azi. Kevin Warwick, cercetător englez, este ferm convins că în viitor, „selecţia naturală va face din telepatie primul mod de comunicare între oameni”. Vor dispărea cuvintele rostite? Comunicarea pe messenger sau prin e-mail face parte deja din viaţa de  zi cu zi. Este un semnal că “producem” din ce în ce mai  puţine cuvinte rostite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!