Închiriază-ţi un costum de Halloween!

De Unica.ro, pe

Dacă vrei să petreci în noaptea de Halloween şi să te distrezi în stil american, închiriază-ţi un costum şi mergi la o petrecere! Preţurile acestora variază între 35 şi 50 de lei.

Cele mai populare costume purtate de români în seara de Halloween sunt costumul de Dracula, cel de pirat, scheletul uman, strigoii, vampirii sau vrăjitoarele.

Fii creativă şi alege un costum inedit pentru a ieşi în evidenţă! Te poţi inspira şi din galeria foto specială pe care am realizat-o special pentru tine.

Dacă vrei să-ţi închiriezi un costum de Halloween, trebuie să plăteşti între 35 şi 50 de lei.

În cazul în care vrei să cumperi unul, trebuie să ştii că cele pentru copii au preţuri între 53 şi 70 de lei, iar pentru adulţi variază între 90 şi 180 de lei.

La noi în ţară Halloween-ul începe să devină o sărbătoare din ce în ce mai cunoscută şi „sărbătorită”.

Dovada o face faptul că anul acesta va avea loc a cinciea ediţie a „Halloween Charity Ball” pe 31 octombrie la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Ce costume poartă americanii de Halloween?

În Statele Unite, ţara din care sărbătoarea a devenit cunoscută întregii luni, cele mai populare costume anul acesta sunt inspirate de cântăreţul Michael Jackson, preşedintele american Barack Obama şi escrocul Bernard Madoff, care are de ispăşit o pedeapsă de 150 de ani de închisoare pentru fraudă financiară.

Chiar dacă sărbătoarea de Halloween este prilej de distracţie în special pentru copii, nici adulţi nu renunţă la plăcerea de a se deghiza în personaje care sugerează frica şi groaza.

Astfel, măştile care înfăţişează personajele politice rivalizează, în 2009, cu costume de zombie şi de vampiri, inspirate de filmul „Twilight”.

La loc de cinste în rândul preferinţelor publicului american stau costume inspirate din videoclipurile lui Michael Jackson, cum ar fi o bluză roşie din videoclipul „Thriller” sau celebrii pantaloni din „Bad”. 

Ce este Halloween-ul?

Povestea spune că, în ziua de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit în ultimul an se întorc pe pământ în căutarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului următor, acestă fiind singura speranţă de a avea o viaţă după moarte.

Sărbătoarea are rădacini încă din timpul petrecerilor medievale dedicate morţilor, iar despre măşti care trebuie să fie cât mai urâte, se spune că au proprietăţi de purificare şi de exorcizare. Pe vremuri cei vii purtau măştile pentru că nu doreau sa fie posedati.

Astfel, în noaptea de 31 octombrie, sătenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig şi pentru a deveni astfel nedoriţi. Aceştia se îmbrăcau în tot felul de costume caraghioase şi participau la parade galagioase în cartierul lor, încercând să fie cât mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau în căutarea unor corpuri vii.

Foto: Shutterstock, Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!