„Inception”, lider în box office-ul românesc

De Nicoleta Galeteanu pe

Cu încasări de peste 190 de milioane de dolari în box-office-ul american, „Inception”, „inteligenta” peliculă SF a lui Christopher Nolan, a trezit interesul, dar şi intelectul…
…  în cinematografele din România, unde se află în topul încasărilor.

Peste 34.400 de spectatori au mers să vadă cum se extrag informaţiile din subconştientul oamenilor, astfel că Inception a făcut încasări de 657.337 de lei în ultimul weekend, după ce a avut premieră la sfârşitul săptămânii trecute, informează Agenţia Champions.

În America, filmul este în topul box office-ului de trei săptămâni, după ce a obţinut încasări de 27,5 milioane de dolari de vineri până duminică, şi 193,3 milioane de dolari de la lansare.

Nici povestea lui Balthazar Blake din „Ucenicul vrăjitor” nu a fost ocolită de cinefili, premiera cu Nicolas Cage şi Monica Bellucci fiind pe poziţia a doua în box-office-ul românesc, cu încasări de 257.562 de lei şi 14.766 de spectatori.

Comedia cu căpcăuni „Shrek pentru totdeauna” se află pe a treia poziţie în clasament, cu 8.691 de bilete vândute, în valoare de 188.667 de lei.

Întâlnire explozivă„, comedia de acţiune cu Tom Cruise şi Cameron Diaz, este cel de-al patrulea film care a adus cei mai mulţi cinefili în săli, după ce a fost lider de box-office săptămâna trecută. Potrivit Agenţiei Champions, producţie lui James Mangold a înregistrat încasări de 97.136 de lei şi 5.248 de spectatori.

Saga Amurg: Eclipsa” încă mai face „victime” în cinematografe. Filmul se află încă de la începutul lunii iunie în topul celor mai mari încasări, cu 31.116 lei şi 1.755 de spectatori, în ultimul weekend.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro