În iunie 2010, concert Metallica în România

De Nicoleta Galeteanu pe

Metallica, legenda muzicii rock, va concerta pentru a treia oară în România, în iunie 2010, anunţa trupa pe site-ul sau oficial.
Concertul se înscrie în cadrul Festivalului Sonisphere, eveniment înfiinţat în acest an, care se va desfăşura în mai multe ţări din Europa.
 
În România, Festivalul are loc în perioadă 25-27 iunie 2010, iar la eveniment şi-au mai anunţat participarea şi alte trupe grele, precum Slayer, Anthrax şi Mastodon.  
 
De asemenea, James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett sau Robert Trujillo sunt artişti de marca ce nu vor lipsi de de pe scena Festivalului.  

Festivalul din 2010 va începe pe 16 iunie, la Varşovia, în Polonia şi va ajunge apoi în oraşe ca Zurich (Elveţia, 18 iunie), Praga (Cehia, 19 iunie), Sofia (Bulgaria, 22-23 iunie), Atena (Grecia, 24 iunie), Bucureşti şi Istanbul (Turcia, 25-27 iunie), Barcelona (Spania, 10 iulie), Knebworth (Anglia, 30 iulie – 1 august), Stockholm (Suedia, 7 august), Pori (Finlanda, 7-8 august). 
 
Anul acesta, formaţia a fost invitată să inaugureze un nou stadion în St. Petersburg, care îşi va deschide porţile în 2010, şi au concerta, de asemenea, şi în Moscova.

Până atunci, fanii Metallica pot umari formaţia în emisiunea „Time Warp„, difuzată de postul de televiziune Discovery Channel, încă din 29 aprilie 2009. Trupa apare într-una dintre emisiuni, în timpul concertului susţinut în San Francisco în luna martie 2009.

Înfiinţată la începutul anilor ’80, Metallica este una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume. Componenţa actuală este James Hetfield (solist vocal, chitară ritmică), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară principală) şi Robert Trujillo (chitară bass). Metallica a mai cântat în România, tot la Bucureşti, în 1999 şi 2008.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro