Gestul banal care îți poate distruge imaginea la prima întâlnire

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 26 aprilie 2018, 20:59
O primă impresie se formează, conform studiilor, în 30 de secunde de când ai întâlnit pe cineva pentru prima oară. Pe lângă greșelile comune de comportament, iată gestul banal care la prima întâlnire îți poate distruge imaginea.

Fie că mergi la un interviu, la o cină de afaceri sau la o întâlnire cu un posibil partener de cuplu, atitdudinea face mai mult decât orice cuvinte. Dacă vrei să faci o primă impresie bună doar prin simpla ta prezență, trebuie să fii atentă la detalii.

Gestul banal care la prima întâlnire îți poate distruge imaginea

S-a dovedit faptul că o femeie se joacă cu părul ei de până la 18 ori pe zi, în diferite moduri. Este un gest involuntar pe care îl facem de obicei fie atunci când suntem relaxate în preajma unei persoane, fie atunci când flirtăm și vrem să atragem atenția unui bărbat.

Există însă situații când acest gest banal poate trimite semnale greșite interlocutorului nostru, conform brightside.com. Dacă faci asta în fața unor persoane pe care abia le-ai cunoscut, ar putea crede că suferi de anxietate, că ai o stimă de sine scăzută, că ești stresată sau nu te simți confortabil în situația respectivă. De asemenea, dacă te joci cu părul în mod repetitiv, poți transmite o lipsă de control a impulsurilor, ceea ce, în mod cert, nu ar fi în favoarea ta.

Pe lângă acest gest, mai există și alte lucruri care îți pot distruge imaginea fără să îți dai seama. De exemplu, modul în care stângi mâna cuiva atunci când saluți.

Dacă nu faci asta ferm, poți fi percepută ca o persoană timidă, anxioasă, introvertită și nu foarte capabilă. Pe lângă asta, trebuie să știi că 2 secunde sunt suficiente pentru a strânge mâna partenerului de întâlnire, dacă vrei să lași o impresie bună.

O altă greșeală este poziția mîinilor pe masă. Dacă nu vrei să arăți că ascunzi ceva, nu băga mâinile în buzunare, ține-le în poală. Dacă vrei să le pui pe masă, nu lăsa palmele în jos, pliază-le ușor într-o poziție adecvată. Asta dacă nu ești în Japonia sau India, unde gestul e considerat nepoliticos.

De asemenea, nu uita că sub nicio formă nu trebuie să mesteci gumă, să eviți privirea celui din fața ta, să-i invadezi spațiul personal, să te uiți prin telefon, să întârzii sau să te îmbraci total neadecvat.

Tot grav ar fi și dacă ai uita numele persoanei respective. Să te scuzi că nu reții numele în general nu va face momentul mai puțin penibil. Nu uita că nu trebuie să faci zgomote deranjante, cum ar fi să-ți trosnești articulațiile. Asta poate indica nervozitate, iritare sau plictiseală.

Și la subiectul conversațiilor trebuie să fii atentă dacă vrei ca prima impresie să fie pozitivă. Nu te apuca să discuți despre probleme de greutate, bani, religie, probleme personale, dezamăgiri în dragoste sau nemulțumiri de la birou. Uite ce cuvinte să spui la prima întânire cu un bărbat care te interesează.

Citește și:

Poveste reală: Alcoolul aproape i-a distrus viața, dar internetul i-a readus fericirea

Studiu: Cu cât bărbații sunt mai inteligenți, cu atât înșală mai puțin

Sursă foto: shutterstock.com


 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!