Gerard Depardieu şi Harvey Keitel filmează din 12 septembrie la Sighişoara

De Unica.ro pe

Casa de productie Family Film incepe din 12 septembrie 2011, la Sighisoara, filmarile pentru un nou lung metraj, IPU-CONVICTED TO LIVE, in regia lui Bogdan Dreyer
Filmul este  o coproductie internationala (Romania-Germania-Belgia-Italia) al carui scenariu semnat de Anusavan Salamanian si Bogdan Dreyer are la baza nuvela „Moartea lui Ipu” de Titus Popovici. Este o poveste emotionanta despre natura umana, despre teama si curaj, despre relatiile interumane in momente de criza. Actiunea se desfasoara intr-un sat din Transilvania la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial  cand un soldat german este gasit mort. Intrucat nimeni nu stie cine este vinovatul, iar autoritatile nu au nici un indiciu in acest sens, elita satului incearca sa-l convinga pe Ipu sa-si asume el vina in schimbul unei recompense.

In rolul principal il vom vedea pe Gerard Depardieu, marele actor francez nominalizat de-a lungul carierei de 15 ori la premiile Cesar, castigator de 2 ori al premiului la sectiunea „Cel mai bun actor” pentru rolurile din „Cyrano de Bergerac” si „The last metro”, nominalizat la Oscar in 1990 pentru acelasi rol din „Cyrano de Bergerac” si castigator al Globului de Aur pentru  prestatia din filmul „Green Card”. 

In alte roluri, tanarul actor Bogdan Iancu cunoscut publicului din comedia  „Ho, ho, ho”, Harvey Keitel -celebru actor american pentru rolurile din „Taxi driver”, „Thelma and Louise”, „Pulp Fiction”, „The piano” sau „Bad Lieutenant”. Din distributie mai fac parte, printre altii, Laura Morante, Hubert Damen, Adina Cartianu, Alexandru Bindea, Nicodim Ungureanu, Gheorghe Visu, Daniela Nane.

Filmarile pentru aceasta pelicula se vor desfasura in limba engleza si vor dura pana la data de 25 octombrie 2011, regizorul Bogdan Dreyer alegand ca locatie principala zona Sighisoarei tocmai pentru a reusi sa imprime scenelor ideea de necontaminare si de veridicitate a perioadei in care are loc actiunea filmului si vor fi puse in valoare de o imagine cinematografica in care vor lipsi in mod dorit artificiile de scena.

Acest aspect va face ca acest film „mic”, low budget pe hirtie, sa ajunga la grandiozitatea scenica a unui film mult mai costisitor, iar daca luam in considerare si tema universala tratata in poveste, distributia internationala de exceptie precum si echipa tehnica de facture internationala de asemenea, iata doar cateva aspect ce vor favoriza accesul la piata cinematografica internationala.
Family Film (www.familyfilm.ro) este o casa de productie independenta care in cei zece ani de existenta a reusit sa produca cateva sute de reclame comerciale pentru piata interna si externa, dar s-a implicat si in producerea cu succes de seriale tv („Virtual”, „Fetele marinarului”, „Narcisa Salbatica”), show-uri tv („In puii mei”), documentare („Nichita Stanescu”, „Noica-ce stie? Ce vrea? Ce-i trebuie?”), scurt metraje si lung metraje („Cele ce plutesc”, regia Mircea Daneliuc si „Caii sunt verzi pe pereti” in regia lui Dan Chisu).

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț