Fotografii impresionante care au uluit lumea în 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

Uneori, o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte. Poveştile triste care se ascund în spatele fotografiilor oferă oricărui privitor emoţii vizuale covârşitoare.
Iată mai jos cele mai tulburătoare fotografii din ultimul an, care au făcut înconjurul lumii, iar poveştile lor şocante, triste sau spectaculoase au lăsat-o fără cuvinte.

Există ţări în care oamenii mor de foame, în secolul 21. După foametea care a îngenuncheat Kenia în 2005 – 2006, Somlia se află în cea mai grea situaţie din ultimele decenii, fiind decretată „catastrofă umanitară”.

În unele regiuni, rata de malnutriţie severă este de 30%, iar decesele copiilor sub 5 ani depăşeşte media de 6 din 10.000 pe zi. Fotografii impresionante care au uluit lumea în 2011

Islanda, cea mai activă zonă vulcanică din lume, continuă să îngrijoreze geologii, în contextul în care numeroşi vulcani pasivi au revenit la viaţă.

Vulcanul Eyjafjallajokull din Islanda a împroşcat în aer un nor uriaş de particule microscopice de bazalt la aproximativ 6.000 de metri, creând un nor dens de cenuşă care a aruncat în haos traficul aerian din Europa.

Grimsvotn, aflat sub gheţarul Vatnajokull, este ultimul vulcan care a erupt si care a produs mişcări seismice şi explozii şi a îngheţat traficul aerian de pe continent mai bine de o lună.

Islanda rămâne sub observaţia geologilor.

Fotografii impresionante care au uluit lumea în 2011

Cea mai mare catastrofă din ultimele decenii, cutremurul din Japonia a făcut lumea martoră la o reală apocalipsă. Cutremurul devastator şi valul tsunami au ras de pe faţa pământului zeci de oraşe şi localităţi şi a provocat mii de morţi şi sute de mii de răniţi şi pagube inestimabile nici până astăzi. Oficialităţile au declarat atunci că se confruntă cu cea mai gravă criză după al II-lea Război Mondial.

Fotografii impresionante care au uluit lumea în 2011

Finala campionatului de hochei pe gheaţă dintre Canucks şi Boston Bruins a declanşat iadul pe străzi – bătăi între suporteri, magazine vandalizate, maşini incendiate -, dar şi o imagine memorabilă ce a făcut înconjurul lumii.

Doi tineri au fost surprinşi în timp ce se sărutau în mijlocul luptelor de stradă, dintre fanatici şi poliţie.

Fotografii impresionante care au uluit lumea în 2011

Când se întâlnesc, câinii de preerie îşi dau „un sărut de recunoaştere” în semn de salut.

Asta a remarcat şi fotograful care a surprins cele două mici animale haioase în grădina zoologică din Philadelphia.

Stând în două picioare şi atingându-şi boticurile, câinii de preerie dau impresia că se sărută.

Fotografii impresionante care au uluit lumea în 2011
După mai bine de doi ani de controverse de la moartea sa, Michael Jackson apare în apare în ipostaze şocante.

Dovezi tulburătoare, printre care o poză cu trupul neinsufelţit al starului, întins pe targa de spital, şi o înregistrare audio au fost făcute publice, prezentate juraţilor, în deschiderea procesului intentat doctorului Conrad Murray.

Fotografii impresionante care au uluit lumea în 2011

În septembre, revista Vogue a provocat stupoare după ce, pe coperta publicaţiei, a apărut un model cu cea mai îngustă talie din lume, de numai 33 de centimetri.

Editia italiana este dedicata stilului gotic si o onoreaza pe Ethel Granger, femeia cu cea mai mica talie din lume, care a intrat în Cartea Recordurilor.

Ioana Spangenberg este românca cu cea mai mică talie, 38 cm, a cărei ambiţie este să depăşească recordul.

Fotografii impresionante care au uluit lumea în 2011

Foto: NorthFoto, Facebook, Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!