Festivaluri cu dulciuri, filme şi concerte

De Nicoleta Galeteanu pe

Filme experimentale la Scala, scurtmetraje la Dakino, concerte unul şi unul şi un festival plin de dulciuri, weekend-ul vine cu oferte pentru toţi. Iată unde trebuie să ajungi, în funcţie de gust şi preferinţe.

Teatru de animaţie

Teatrul Ţăndărică readuce Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru Copii”, unde preţ de două săptămâni vor fi puse în scenă spectacole de colecţie atât pentru cei mici cât şi pentru adulţi.

Vineri, începând de la ora 14.00, festivalul se deschide cu premiera oficiala a spectacolului „Galaxia Svejk”, în regia lui Alexander Hausvater, însă, pe lângă spectacole, s-au pregătit expoziţii, lansări de carte şi concerte cu colinde.

Un întreg festival de dulciuri

Dacă până acum invitaţia venea de la târguri, zilele acestea, dulciurile vor curge cascadă. Astfel, zona Tineretului se anunţă o destinaţie obligatorie pentru pofiticioşi pentru că Palatul Copiilor te invită să deguşti, timp de trei zile, cele mai mai delicioase, aspectuoase şi rafinate bunătăţi la Festivalul de Dulciuri.

Notează şi tu reţeta, sau mai bine programul: zilnic între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică până la ora 19.00.

Cel mai mare concurs muzical din lume, la Arenele Romane

Zilele acestea, Capitala va găzdui cea mai mare competiţie muzicală din lume. Global Battle Of The Bands (GBOB) este dedicată muzicii live, reunind în fiecare an 12.000 de artişti din peste 30 de ţări.

Astfel, începând de vineri şi până duminică, la Arenele Romane din Bucureşti, ai prilejul să votezi cea mai bună trupă românească. Printre concurenţi se numără Magnolia, Stillborn, Utopia, Prometeu, Monarchy şi mulţi alţii.

Anul acesta, finala trupelor câştigătoare se va derula în Malaesia, iar marele premiu va fi în valoare de 100.000 de dolari.

Concert Goran Bregovic la Bucureşti

Vineri, nu rata concertul extraordinar marca Goran Bregovic şi Wedding and Funeral Orchestra. Concertul are loc la Sala Palatului, de la ora 20.00.

Tot vineri, ai ocazia să asculţi un concert inedit susţinut de Noblesse Oblige, care revine în România cu prilejul unui nou tuneu european.

Trupa berlineză a cucerit cluburile indie europene cu ritmuri exotice indigene şi new wave, prin urmare, în clubul Control vei putea asculta, începând cu ora 21.00, aceeaşi legenda magică inspirată din cultura voodoo.

În deschidere va concerta trupa românească Arc Gotic.

Târgul internaţional de vinuri

Dacă vrei să îţi asiguri încă de pe acum băutura de sărbători, merită să faci o vizită la Târgul internaţional de vinuri Good Wine, deschis în weekend la World Trade Plaza, Hotel Pullman din Bucureşti.

Pe lângă cele mai bune vinuri vei putea degusta şi mâncăruri gustoase căci se lasă cu demonstraţii culinare. Croque monsieur, rulouri de chorizo şi rucola sau prăjiturele irezistibile şi cupcakes.

Iar după aşa o degustare se cere cu prisosinţă un concert bun. Rămâne să hotărăşti tu între legendarii rockului românesc Iris, la hard Rock Cafe, de la ora 22.30 şi cea mai cunoscută trupă latino a anilor ’90, No Mercy, care concertează sămbătă la Le Studio Live Club, de la 23.00.

Foto: Arhivă Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

INNA, apariție hot pe coperta revistei Unica iulie 2019

INNA, apariție hot pe coperta revistei Unica iulie 2019