Festivaluri şi concerte în weekend

De Nicoleta Galeteanu pe

Festivaluri de muzică şi film, concerte şi produse tradiţionale de la munte, iată oferta şi invitaţiile din oraş, care te vor convinge că nu trebuie să stai acasă în weekend.
S-ar putea să fi uitat de Târgul de Carte Gaudeamus, aşa că îţi reamintim ca, înainte de distracţie, să faci o vizită şi pe la Romexpo, căci n-ar fi bine să ratezi cele aproape 500 de evenimente şi lansări pregătite în acest an de organizatori.

Concertul de la ora 19.00

După o carte bună, delectează-te cu muzică la fel şi alege „Concertul de la ora 19” pe care ţi-l oferă Festivalului „Tinerii şi Muzica”.

Este singurul festival care aduce pe scenă doar artişti tineri, formaţi în şcolile noastre de muzică, şi, deşi, nu sunt faimoşi, promit un adevărat regal de muzică clasică, din partituri de Schubert, Mozart, Haendel sau Beethoven. Astăzi, de la ora 17 este seara Enescu, iar intrarea la festival este liberă.

Matei Varga, trei concerte la Bucureşti

Tot vineri, te invităm la un alt concert pentru suflet. La Sala Radio şi Ateneul Român, pianistul Matei Varga va susţine o serie de trei concerte, unul mai fascinant ca altul.

Pe 19 noiembrie, el va interpreta un concert de Chopin alaturi de Orchestra Nationala Radio, iar pe 23 noiembrie, la Ateneul Român, va sustine un recital la două piane, împreună cu pianistul sud-african Ben Schoeman, piese de Schubert, Schumann, Lipatti, Rachmaninov si Ravel.

Mai pe seară, alege un concert inedit susţinut de Popa Sapka în spiritul culturii balcanice, prin muzical eclectic, versuri simbolice, influenţe ska, reggae, punk, rock, alternative, hardcore, gipsy şi folk.

Le poţi asculta pe toate în Elephant Pub (Gabroveni) de la  21:00, după ce plăteşti intrarea 15 lei. Tot vineri seară ai prilejul să asculţi o trupă care a cântat în deschiderea concertului lui Ozzy Osbourne de la Bucureşti. De la ora 21 fix, Coma te aşteaptă în Cage Club, cel mai nou pub din Capitală.

Concert Anathema

Vineri de la ora 19.00, nu uita de concertul Anathema, mutat în Silver Church, iar organizatorii asigură că instalaţia de sunet va fi mai bună ca la Arenele Romane. Ultimele bilete la concert costă 90 lei la intrare.

Dacă preferi ceva mai autohton, pe  rockerii de la Timpuri Noi îi poţi asculta în Jukebox de la ora 23, iar pe Ada Milea, la Clubul Ţăranului, începând cu ora 19.00.

Spectacol argentinian

Sâmbătă te invităm la un concert în spirit argentinian. La Opera Naţională din Bucureşti, spectacolul „La Bohème” o aduce în rolul principal, Mimi, pe una dintre cele mai apreciate soprane argentiniene, Gisela Zivic.

Spectacolul începe de la 18:30.

Plăcintă şi dulceaţă de la munte

De astăzi şi până duminică, Muzeul Ţăranului Român te cheamă în Piaţa Ţărănescă, să guşti unele dintre cele mai savuroase produse tradiţionale din Bran, Moeciu, Braşov şi Sibiu. Te vei înfrupta cu plăcinte şi prăjituri, cozonac, dulceaţă de afine, merişoare şi căpşuni, sirop din muguri de brad şi fructe de padure.

Desigur, târgul vine cu o tentaţie mult mai mare de bunătăţi, care te vor ajuta să îţi încarci bateriile şi pentru luni, când vei dansa new wave şi bossa nova.

Şi asta deoarece invitaţia trupei Nouvelle Vague nu te lasă rece. Pentru a treia oară în România, celebra trupă franceză anunţă un concert de zile mari, pe 22 noiembrie 2010, la Sala Palatului.

Foto: Shuterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

”Aroganță și egoism...” Meghan Markle, criticată pentru aparițiile de la Wimbledon

”Aroganță și egoism...” Meghan Markle, criticată pentru aparițiile de la Wimbledon