Festivalul Peninsula şi concerte de weekend în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Cine încheie săptămâna cu gând de plecare nu va părăsi autostrăzile (două) patriei, decât dacă are un bilet gratis la Festivalul din Helsinki. Dar chiar şi aşa, s-ar putea să se răzgândească.
La Târgu Mureş, încă de ieri, festivalul Peninsula este în miezul distracţiei, iar la Târgovişte „Muscel cLoverFest” se pregăteşte să ia ştafeta.

Cu oferte de toamnă bogate, Peninsula îi aduce pe scenă pe Gorillaz Sound System, The Rasmus, Gojira, Korn sau Europe, precum şi câteva dintre numele româneşti celebre, Kumm, Şuie Paparude, Phoenix sau Sarmalele Reci.

Tot în aceste zile, iubitorii de coveruri sunt aşteptaţi la „Muscel cLoverFest” pentru nopţi albe de rock, ture de munte şi focuri de tabără, alături de Nightlosers, Trooper, Cyfer şi alte trupe consacrate, autohtone sau străine.

Cine rămâne în oraş începe weekend-ul cu trupele Recycle Bin şi The Spiteful, care anunţă o seară veritabilă de punk în clubul Elephant Pub & Live Music din Centrul Vechi. Adunarea se face la ora 21:00, iar o oră mai târziu, Big Mamou continuă seara cu Călin Grigoriu & Friends.

Sâmbătă, scenele din cluburi vor trepida mai ceva ca la Festivalul Peninsula, când se anunţă patru concerte unul mai ispititor ca altul.

În Shift Pub, concertul „ZNE fairic fusion” îi aduce împreună pe Luiza Zan (voce, percuţii) şi Eduard Jak Neumann (saxofon) care promot un concert de excepţie de la 20:00.

Mai târziu cu o oră, The Amsterdams cântă în Spice Club, iar Luna patrată e cantată de Alina Manole pe ritmuri de folk şi jazz de la ora 22 în Clubul Ţăranului.

Iar cei care poartă pasiunea blues-ului pe ringul de dans, vor fi părtaşi la un concert de blues, jazz şi soul instrumental marca Rotto – instrumental blues, care cucereşte de la 22.00 micul Big Mamou.

Duminică – târg sau expoziţie 

Chiar dacă vara se apropie de final, „Grădina cu Artişti” abia ce a deschis porţile ediţiei estivale la Palatul Şuţu, din Piaţa Universităţii.

Timp de două zile te vei delecta la ateliere de creaţie artistică, vei admira pictură pe sticlă, ceramică, pictură pe lemn, fotografie şi expoziţii de bijuterii cu vânzare.
Grădina cu artişti stă deschisă de la orele 11:00 şi până la 20:00.

Dacă iei la picior aleile din Herăstrău, zilele acestea te vei nimeri la „Expoziţia colectivă de cultură”, care va desena parcul cu cele mai interesante lucrări ale oamenilor talentaţi din cadrul Asociaţiei Artiştilor Plastici.

Foto: Agerpres 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro