7 fenomene naturale inexplicabile

De Nicoleta Galeteanu, pe

Fenomenul Dalnegorsk

 
Un eveniment asemănător cu Tunguska s-a întâmplat pe 29 ianuarie 1986, când locuitorii oraşul Dalnegorsk, din Extremul Orient rus, au asistat la apariţia unui uriaş disc luminos roşu care zbura pe cer la o altitudine de maxim 800 de metri.

Ajuns în apropierea unui pisc de 611 metri – de aici şi denumirea fenomenului „Înălţimea 611” -, obiectul a început să cadă vertiginos până a dispărut printre stânci, producând un val uriaş de lumină, fără niciun zgomot în schimb.

Jeleul Stelar

Un alt fenomen care sfidează cunoaşterea ştiinţifică de mai bine de 150 de ani este „jeleul solar”, pe care cercetătorii îl numesc şi „mucus stelar”. 

Primul fenomen de acest gen a avut loc în 1950, în Philadelphia, în urma unei ploi de meteoriţi. Ciudăţenia este că substanţa gelatinoasă se dezintegrează imediat ce ia contact cu pământul, ceea ce împiedică oamenii de ştiinţă să o studieze în laborator.

Urme imposibile

 
Urmele dinozaurilor care au trăit cu zeci de milioane de ani în urmă poate că nu mai fascinează pe nimeni.

Arheologii şi paleontologii au rămas uimiţi însă când au descoperit urme de om şi de dinozaur în acelaşi sit Paluxy din Texas, cunoscut fiind faptul că existenţa primilor oameni datează de acum circa 200.000 de ani.

Controversele sunt cu atât mai aprinse cu cât, din datele pe care le deţinem, dinozaurii au dispărut în urmă cu circa 65 de milioane de ani.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!