Filme: 5 remake-uri proaste. Va fi „Dirty Dancing” printre ele?

De Nicoleta Galeteanu, pe

Pelicula clasică „Dirty Dancing”, care a făcut ca o lume întreagă să se îndrăgostească de dans, dar mai întâi de regretatul Patrick Swayze, va beneficia…
 …de un remake, după aproape 25 de ani de la lansarea celui original.

Noul film, care va fi gata abia în anul 2013, va fi, evident, un musical de dragoste, în regia lui Kenny Ortega, acelaşi care a realizat şi documentarul biografic despre Michael Jackson, „This Is It”.

Kenny Ortega pare să fie omul cel mai indicat pentru realizearea remake-ului, regizorul fiind practic şi cel care a asigurat coregrafia în „Dirty Dancing„, pe lângă alte videoclipuri celebre.

Cu toate acestea, unii intuiesc încă de pe acum că filmul nu va putea să îl depăşească la succes pe cel din 1987, cu regretatul Patrick Swayze şi Jennifer Grey în rolurile principale.

O continuare a filmului original al lui Emile Ardolino a fost lansată în 2004 (Dirty Dancing: Havana Nights) însă nu şi-a găsit prea mulţi fani nici printre critici, nici în public.

Iată şi alte remake-uri nereuşite!

Fame (1982)

Ca şi în cazul „Dirty Dancing”, „Fame” este un alt musical reprezentativ din filmografia de gen care a a beneficiat de un remake în 2009. Filmul a fost aspru criticat de audienţă, critici şi cinefili deopotrivă.

When A Stranger Calls (2006)

Realizat după horrorul clasic al lui Fred Walton din ’79, „Apelul misterios” produs de Simon West în 2006 a fost un fiasco total, neinspirat şi fără pic de suspans.

Singura senzaţie pe care ţi-o provoacă este să te plictisească de moarte.

Get Carter (2000)

Debutul lui Mike Hodges cu „Recuperatorul”, a fost, considerat de mulţi unul dintre cele mai bune thrillere britanice cu gangsteri.

Catalogat, aşadar, un succes greu de egalat, Stephen T. Kay şi Sylvester Stallone se ambiţionează în 2000 să dea un cu totul alt sens acestei capodopere, din care lipseşte antieroul acela fără sentimente.

Filmul rezervă un debut complet diferit şi un final total lipsit de umorul minimalist al lui Mike Hodges.

Godzilla (1998)

Dedicat lui Tomoyuki Tanaka, producătorul celebrei serii „Godzilla”, care a decedat cu o lună înainte de lansarea versiunii moderne, remake-ul realizat de Roland Emmerich l-ar fi dezamăgit pe regretatul producător japonez aşa cum i-a dezamăgit şi pe fani.

Psycho (1998)

Realizat pe baza capodoperei nemuritorului Hitchcock, din 1960, filmul lui Gus Van Sant propune o variantă lipsită de orice minimă originalitate. Regizorul copiază cadru cu cadru pelicula originală şi omite tocmai suspansul şi emoţia, realizând această peliculă inutil.

Vezi care sunt cele mai erotice filme, dar care nu se înscriu în genul porno.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!