De unde cumpărăm anul acesta bradul de Crăciun?

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ce farmec au cadourile de Crăciun dacă acestea nu sunt desfăcute sub brad? În fiecare an de Sărbători, împodobirea bradului rămâne un prilej de bucurie pentru toţi…
… copiii şi aduce un moment magic de Crăciun în fiecare casă.
Astfel, încă din primele zile ale lui decembrie, începe goana după brazii de Crăciun.

Naturali sau artificiali, româneşti sau de import, în ghiveci sau… închiriaţi

Anul acesta, alegerea bradului potrivit va fi mult mai uşoară, pentru că piaţa oferă o gamă variată, atât ca specie, cât şi ca preţ.
 
Deşi brazii româneşti ar trebui să aibă preţuri mai mici decât cei de import, pe piaţă predomina brazii aduşi din Danemarca, Austria sau Germania.

Plaja de preţuri variază, aşadar, de la 30 lei până la 1.300 lei, în timp ce în supermarket acestea nu depăşesc 100 lei.

Cei care ţin să-i educe pe cei mici în spiritul responsabilităţii ecologice, pot opta să cumpere un brad artificial, pentru care vor plăti însă chiar şi 1.700 de lei.

De asemenea, poţi alege să achiziţionezi brazi din pepiniere. Avantajul acestora constă în faptul că după ce trec Sărbătorile, aceştia pot fi plantaţi în curte pentru anul viitor. La Silva Group, spre exemplu, un brad în ghiveci costă 350 de lei.
 
Copăceii pot fi şi închiriaţi pe perioada Sărbătorilor, din magazinele virtule, iar comercianţii propun o soluţie şi pentru cei care nu au timp să orneze bradul. Aceştia sunt gata împodobiţi de către specialişti, iar preţul este mult mai mic decât dacă l-ai cumpăra.

… sau apelează la un designer  
 
În cazul în care îţi permiţi, mai sunt şi alte variante…

Dacă nu te încântă niciuna dintre oferte, poţi alege să cumperi un brad de la Festivalul Brazilor de Crăciun 2009 şi să ajuţi, totodată, copiii săraci. 
 
20 de brăduţi creaţi special de designeri români vor fi licitaţi în cadrul ediţiei din acest an, pentru a aduce copiilor din România un viitor mai bun şi câteva motive de bucurie de Sărbători.

Potrivit organizatorilor, fiecare brăduţ prezintă o poveste diferită şi reflectă stilul designerilor şi modul în care percepe fiecare unul dintre simbolurile Crăciunului.

Evenimentul caritabil, care se desfăşoară pe 10 decembrie, este organizat sub formă unei licitaţii de brăduţi de Crăciun. Venera Arapu, Irina Schrotter, Rita Mureşan, Ana Wagner, Agnes Toma sau Irina Marinescu sunt doar câţiva dintre designerii care s-au alăturat acestei cauze.
 
Gala se desfăşoară pe 10 decembrie 2009, la Hotel Ramada Bucharest North.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!