De ce trebuie să pui în frigider un pahar cu apă și o monedă

De Adina Radu, pe Ultimul update Miercuri, 16 iunie 2021, 16:40
Acum câteva săptămâni uraganul Matthew lovea SUA. Aproape 2 milioane de oameni și-au părăsit locuințele pentru a căuta adăpost în locurile mai sigure.

Sheila Pulanco Russell, o americană a dezvăluit trucul ei magic prin care îți poate da seama dacă au avut loc întreruperi de curent în perioada în care ea și-a căutat adăpost.

Femeie a descris pe Facebook metoda ei. Ai nevoie de un pahar cu apă pe care îl introduci la congelator până ce apa îngheață. Deasupra apei înghețate pui o monedă de orice fel și lași paharul în continuare în congelator.

Citește și: Alimente care nu se țin la frigider. Inclusiv legume și fructe

La întoarcerea ta acasă verifică unde se află moneda. Dacă se află exact unde ai pus-o sau undeva la mijlocul paharului și apa e încă înghețată, înseamnă că nu au avut loc întreruperi de electricitate. Dacă moneda se află la fundul paharului și apa a înghețat din nou ar trebui să arunci mâncarea pe care o aveai în frigider pentru că au avut loc întreruperi de curent care au afectat capacitatea frigiderului de păstrare a prospețimii alimentelor.

Metoda femeii este una sigură. Dacă moneda a ajuns pe fundul paharului înseamnă că frigiderul nu a primit curent mai mult de 48 de ore. Un congelator normal se dezgheață complet în maxim 48 de ore.

Dacă moneda este undeva la mijloc înseamnă că frigiderul tău nu a fost conectat la rețeaua electrica timp de 24 de ore.

Sursa 123rf

Citește și  Și-a băgat pantofii în congelator și când i-a scos nu i-a venit să creadă! Ce s-a întâmplat! Video

Citește și La ce mai folosește congelatorul pe lângă păstrarea alimentelor

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!