Cum transformi un vin ieftin într-un vin scump

De Adina Radu, pe Ultimul update Miercuri, 16 februarie 2022, 11:32
Alegerea unui vin este una foarte importantă, mai ales când o servești la cina pregătită de tine. De cele mai multe ori tindem să alegem cantitatea în locul calității, din cauza aspectului financiar.

Un vin bun costă, dar există două modalităși prin care vinul ieftin poate deveni un vin scump (din punctul de vedere al gustului, nu și al etichetei).

Aerarea

Poți aera un vin ieftin folosind un blender obișnuit. 30 de secunde și ai un vin mult mai bun pe masă. Aerul îmblânzește taninurile și eliberează adevărata aromă a vinului. Această modalitate este valabilă pentru vinul tânăr, proaspăt.

Aerarea cu ajutorul blenderului îmbătrânește vinul cu aproximativ cinci ani și îi dă valoarea unui vin care s-a maturat în pivniță. Astfel, un vin “uscat”, fără aromă specială devine un vin distins.

Sarea

O folosim în prepararea mâncării, pentru a potența anumite arome și deci ar trebui să funcționeze și în cazul vinului.

Responsabil pentru această descoperire este un tehnician de la Microsoft, Nathan Myrhvold. Acesta, pe când se delecta într-o cramă cu un Cabernet a ales să-i aduge un pic de sare pentru mai multă savoare.  Vinul a avut mai multă aromă. Cea care îi era alături, Gina Gallo de la Gallo Winery a încercat și ea acest truc și i-a dat dreptate.

Sursa foto 123rf

Citește și Vinuri nobile pentru Masa de Craciun

Citește și Ce vin să bei în funcție de zodie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!