Cum scapi de musculițele de oțet

De Adina Radu, pe
Musculițele de oțet, musculițele bete sau Drosofilele se dovedesc a fi extrem de neplăcute când îți infestează casa. Au tendința să caute locurile cu umiditate mare, așa că le vei găsi în baie și bucătărie.

Deși se numesc musculițe de oțet, nu au legătură cu acest lichid. Ele mănâncă ciupercile de pe fructe și de aceea sunt atrase și le vedem pe lângă coșurile cu fructe.

Cum scăpăm de musculițele de oțet

Amoniac

Acest tip de musculițe se ascund și se înmulțesc în zonele umede, de cele mai multe ori în sifonul chiuvetei. Tornă amoniac în chiuvetă. Ai grijă să aerisești bine încăperea întrucât amoniacul este iritant al căilor nazale.

Oțet de mere

Oțetul de mere călduț turnat în chiuvetă va atrage și va omorî musculițele de oțet din casa ta.

Același oțet de mere poate fi folosit și într-o capcană pentru Drosofile. Tot ce trebuie să faci este să pui oțet de mere într-un pahar peste care pui o pâlnie de hârtie sau să acoperi un bol cu oțet de mere și să-l acoperi cu o folie de plastic în care ai făcut câteva găuri.

Vin roșu

Ca și oamenii, musculițele de oțet se pot îmbăta. Pune un pahar cu puțin vin roșu lângă chiuveta din baie sau bucătărie și a doua zi vei vedea cum plutesc în pahar musculițele moarte.

Detergent de vase și oțet

Una dintre cele mai eficiente capcane pentru a prinde Drosofilele este să amesteci într-un bol puțin detergent de vase și câteva picături de oțet. Acoperă bolul cu o folie de aluminiu și înțeap-o din loc în loc cu o scobitoare. Musculițele vor fi atrase de mirosul oțetului, iar detergentul de vase le va omorî.

Hârtia de muște

Acest tip de hârtie lipicioasă nu este utilă doar pentru prinderea muștelor obișnuite, ci și pentru prinderea deranjantelor muculițe de oțet.

Sursa foto 123rf

Citește și Cum scapi de insectele din casă! Cele mai bune sfaturi ca să scapi de molii, ţânţari, muşte, furnici şi gândaci de bucătărie

Citește și Truc genial. Ce se întâmplă dacă pui o cârpă cu oteț pe chiuveta din bucătărie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro