Cum să dai casei tale un aer rafinat, cu un buget limitat

De pe

Dacă este ceva ce toţi am descoperit în 2020 atunci acest lucru este importanţa atmosferei din propriile noastre locuinţe. Pentru că am fost obligaţi să ne petrecem atât de mult timp acasă, fiecare dintre noi s-a confruntat cu propriile sale nemulţumiri privind unele aspecte ale locuinţei sale, de la mobilă, la calitatea unor produse şi, în final, la aspectul general. Dacă bugetul nu ţi-a permis să faci prea multe anul trecut, dar una dintre rezoluţiile tale pentru anul acesta este să redecorezi, iată câteva idei care te vor ajuta să dai locuinţei tale un aer elegant, fără să investeşti sume semnificative. 

Un tavan mai înalt

Nu, nu trebuie să înalţi pereţii casei sau să iei din spaţiul vecinilor din apartamentul de deasupra! Vorbim doar de un efect optic. Pentru a da senzaţia unui spaţiu mai amplu şi mai luminos, optează pentru genul de galerii care se montează direct pe tavan, nu pe perete. De asemenea, pentru un aspect luminos, alege perdele simple albe. Dacă nu te bucuri de un spaţiu prea mare, renunţă la draperii în favoarea unor rolete sau a unor jaluzele. 

Culori

Probabil cea mai grea decizie pe care trebuie să o iei atunci când îţi amenajezi casa se referă la paleta de culori pe care o vei folosi şi este perfect adevărat că acest lucru are un impact major asupra aspectului general. Dacă nu intenţionezi să mai redecorezi şi peste un an sau doi, atunci optim ar fi să optezi pentru tonuri neutre, uşor de întreţinut, care pot oferi un cadru simplu dar elegant pentru a pune în evidenţă alte accesorii sau piese de mobilier mai uşor de schimbat în cazul în care vei dori, peste un timp, să mergi într-o direcţie diferită, atunci când vine vorba de stilul casei tale.

Combinaţii inedite

Au trecut vremurile în care toate piesele de mobilier trebuiau să fie din aceeaşi gamă. Atunci când îți alegi mobila living, te poţi orienta spre piese cu un design diferit, care se combină într-un mod armonios. Totul ţine de viziunea ta estetică şi de creativitate. Poţi alege, de exemplu, o canapea cu un design mai simplu, şi fotolii stil Chesterfield. Astfel de combinaţii inedite dau personalitate casei tale, care trebuie să vă reprezinte pe tine şi familia ta. 

Să fie lumină

Pe lângă caracterul lor practic, obiectele de iluminat din casă au o funcţie decorativă importantă. Ele pot da un aer mai elegant locuinței, atunci când sunt alese cu atenţie. Aspectul lor trebuie să ţină seama de estetica generală a pieselor de mobilier din locuinţă, dar detaliile fac diferenţa. De exemplu, pentru un plus de rafinament, asigură-te că părţile metalice ale obiectelor de iluminat sunt de aceeaşi nuanţă cu cea a altor elemente din locuinţă, cum ar fi clanţele sau mânerele de la ferestre şi mobilier. Astfel de detalii constituie acel aer rafinat al unei case, pe care uneori îl percepi fără să îl poţi defini cu adevărat, pentru că el este sugerat, nu impus în mod ostentativ prin piese de decor masive şi voit opulente. 

Accesorii 

La fel ca în cazul unei ţinute, într-o locuinţă accesoriile sunt foarte importante şi uneori este suficient să schimbi câteva astfel de piese pentru a da un aer complet nou casei tale. Investeşte într-una sau mai multe oglinzi cu rame spectaculoase, dacă îți dorești ca livingul, dormitorul sau holul din apartamentul tău să pară mai spaţioase. Ghivecele cu flori, vazele şi alte obiecte decorative trebuie şi ele alese cu grijă, din aceeaşi gamă estetică pentru a se completa în mod firesc, astfel încât aspectul final să fie coerent şi elegant. Dacă bugetul îţi permite, nu ezita să investeşti în obiecte de artă de valoare. Participând la licitații online sau explorând magazinele de antichităţi poți găsi obiecte decorative deosebite şi valoroase. 

Dacă anul trecut ne-a arătat cât se poate de clar cât de importantă este atmosfera din locuinţele noastre, anul acesta, pentru toţi cei care nu au făcut asta deja, este momentul să ne transformăm casele în acasă.  

Sursă foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Acaju

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro