Cum decorezi casa de Paşte

De Nicoleta Galeteanu, pe

Sărbătoarea Paştelui are loc în una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Istorisirile religioase, tradiţiile şi natura, totul renaşte odată cu Învierea lui Iisus Hristos.
Trebuie să primeşti Paştele nu doar în suflet ci şi în casă. Aşadar, celebrează cum se cuvine Sfintele Paşte şi adu aceeaşi atmosferă de sărbătoare şi în casa ta. Inspiră-te din obiceiuri şi profită de florile primăverii pentru a crea un suflu de prospeţime în căminul tău, precum şi din ideile noastre despre decorarea casei cu acest prilej.
 
Deşi avem tendinţa să uităm de aceste mici detalii, comparativ cu perioada Crăciunului, spre exemplu, decoraţiunile de Paşte pot impresiona în mod neaşteptat musafirii care îţi calcă pragul.  
 
Alege să îi întâmpini în spiritul pascal încă de la intrare, folosind crenguţele de salcie pe care le ai de la Florii. O coroniţă împletită prinsă de uşă, figurine cu iepuraşi, sau câteva flori colorate de sezon pe măsuţa din hol vor reîmprospăta încăperea.

Şi în casă poţi face risipă de flori. De la zambile, lalele, ori ghivece cu flori, pe care le poţi cumpăra din supermarket, alegele pe cele mai colorate; florile naturale nu se vor asorta niciodată cu încăperea, ca cele artificiale, şi vor reîmprospăta foarte plăcut atmosfera.
 
Lalele sunt flori care strălucesc pur şi simplu, dar şi liliacul, irisul sau bujorii ornamentali pot fi ingredientele unui aranjament floral parfumat şi exuberant, datorită culorilor intense.  
 
Dacă ai grădină, alege să aşezi statuete sub formă de iepuraş prin iarbă, pe care le poţi găsi în magazine. Pe lângă iepuraşi, se pot amplasa strategic prin diverse locuri ale grădinii şi ouă colorate sau puişori.
 
În caz că ai vizitat târgurile de Paşte, găseşti aici produse şi decoraţiuni foarte frumoase. Coşuleţele împletite din răchită sau paie, încărcate cu iepuraşi, ouă şi dulciuri se vor potrivit oriunde în casă, atât pe masa pascală, cât şi aşezate direct pe podea.  
 
Şi aranjamentele florale pot fi realizate manual. Îţi trebuie un vas ceramic, pământ şi nişte iarbă. Vasul poate fi decorat cu panglici colorate, iar înăuntru poţi amenaja un fel de cuibar din iarbă, unde vei aşeza ouăle colorate şi câteva spaghete, în lipsa paielor. 
 
Dacă ai îndemânare, poţi confecţiona propriile decoraţiuni. Iepuraşii sau puii pot fi realizate din materiale textile, iar coşul îl poţi face folosind o cutie de carton.  
   
În plus, cu câteva forme de prăjituri, iepuraşii de Paşte pot fi pregătiţi şi acasă. Ai nevoie doar de reţeta de ciocolată şi puţină răbdare în bucătărie.  
 
Cea mai importantă este însă masa pascala, care trebuie să fie specială prin definiţie.  
 
Pentru că aici trebuie să ţii cont de culorile specifice sărbătorii, optează pentru o faţă de masă galbenă pe care să aşezi veselă roşie şi şervete verzi. Pe lângă coşuleţele de răchită, cănile de ceramică sau lut pot deveni vase perfecte pentru mici aranjamente florale de primăvară.  
 
Alege orice fel de plante cu flori mici, cum sunt zambilele sau lăcrămioarele, pe care le poţi planta în burete special, de la florării.  
   
De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească ouăle vopsite, iepuraşii de ciocolată (evită să pui decoraţiuni din pluş pe masă) şi cozonacul sau pasca, iar în mijloc, un sfeşnic cu lumânări parfumate va impresiona fără îndoială invitaţii tăi.  
 
Şi ouăle pot fi încondeiate manual cu desene şi forme variate, care vor aduce un efect de fantezie în plus. Dar le poţi cumpăra gata încondeiate din magazine şi suparemarketuri.
 
Cu puţină răbdare şi imaginaţie, şi cu ponturile de mai sus, poţi petrece într-un mod plăcut timpul tău liber, astfel încât casa ta să fie primitoare şi în spiritul Sărbătorii Pascale.  

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!