Cum cureţi câteva căpăţâni de usturoi în 20 de secunde

.
Iată câteva trucuri simple şi rapide de a curăţa usturoiul în doar 20 de secunde, chiar dacă este vorba de cantităţi mari.

Deşi se spune că usturoiul este bun inclusiv pentru inimă, curăţarea căţeilor mici şi lipicioşi de usturoi poate să te enerveze atât de tare încât să-ţi crească tensiunea.

Ca să profiţi doar de beenficiile acestei legume-condiment, trebuie să te foloseşti de câteva trucuri de curăţare rapidă a cojilor de pe căţeii de usturoi. Vezi mai jos cum cureţi câteva căpăţâni de usturoi în doar 20 de secunde, prin câteva metode folosite de marii bucătari.

Metoda de 20 de secunde

Pune căpăţâna de usturoi pe blatul de bucătărie, cu vârful în sus şi asigură-te că nu este pe margine, sau că nu va aluneca.

Loveşte de sus în jos căpăţâna de usturoi cu podul palmei, ceea ce va desface toţi sau majoritatea căţeilor de usturoi de cotor.

Pune căţeii de usturoi într-un recipient de aluminiu (cană termoizolantă, termos, etc) sau din plastic cu capac. Scutură violent recipientul umplut cu usturoi timp de circa 10-15 secunde.

Vei vedea că majoritatea cojilor au fost desfăcute sau „lărgite”, astfel că se curăţă aproape imediat fără probleme.

Metoda cu cuţitul lat

După ce ai desfăcut căţeii de usturoi din căpăţână, pune-i pe un tocător de lemn şi pune deasupra lama unui cuţit foarte lat sau un satâr. Apasă uşor cu palma peste metal şi vei putea să cureţi mult mai uşor coaja după ce a fost desprinsă astfel de miez.

Sursa foto căpăţâni usturoi: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton