Cum să-ţi cureţi casa cu bicarbonat de sodiu şi oţet

De Unica.ro, pe

Înainte să „investeşti” în soluţii scumpe pentru curăţat casa, încearcă aceste trucuri care te pot ajuta să faci economie şi să ai mereu o casă curată. Uite la ce sunt bune bicarbonatul de sodiu şi oţetul în casă!

Cum să faci curăţenie în bucătărie cu bicarbonat şi oţet

Curăţă cafetiera cu oţet
Porneşte cafetiera după ce ai pus în ea un amestec de oţet şi apă în părţi egale. Când ajunge la jumătatea programului opreşte-o şi las-o aşa o oră. Apoi porneşte-o din nou şi las-o să termine programul.
Cum să desfunzi ţevile cu oţet şi bicarbonat
Toarnă pe scurgerea de la chiuvetă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Apoi toarnă jumătate de cană de oţet. Lasă amestecul să acţioneze timp de 20 de minute înainte să dai drumul la apă.
Spală mai uşor cuptorul cu microunde
Pune în cuptorul cu microunde un bol în care ai amestecat o cană de apă şi una de oţet. Lasă cuptorul să meargă 10 minute la o temperatură mai mare. Apoi petele din interiorul lui ar trebui să fie mai uşor de curăţat.

Cum foloseşti bicarbonatul şi oţetul în baie

Cum să cureţi duşul cu oţet
Ca să cureţi depozitele de calcar de pe capul de duş, pune oţet într-o pungă şi apoi leagă punga de duş, astfel încât acesta să stea în oţet. Lasă-l aşa peste noapte, iar dimineaţa spală cu apă.
Cum să previi apariţia mucegaiului
Pune oţet într-o sticlă cu atomizor şi pulverizează-l pe rosturile dintre plăcile de faianţă, pe perdeaua de duş şi pe unde mai consideri că ar fi nevoie.
Cum să curăţi toaleta cu bicarbonat şi oţet
O dată pe săptămână presară bicarbonat de sodiu pe interiorul vasului de toaletă. Lasă-l 20 de minute, apoi pulverizează oţet. Freacă vasul cu peria de toaletă, apoi trage apa.

Alte întrebuinţări pentru oţet şi bicarbonat de sodiu

Curăţă geamurile cu oţet
Pulverizează pe geamuri un amestec din oţet şi apă în părţi egale, apoi şterge.
Cum să scapi de igrasie
Pulverizează oţet pe perete, lasă-l să acţioneze 20 de minute, apoi şterge cu o cârpă umedă şi lasă să se usuce.
Curăţă petele de pe covor
Dacă ai vărsat cafea, suc sau alt lichid care pătează, şterge cât poţi de mult cu o cârpă uscată, apoi pulverizează un amestec din oţet şi apă în părţi egale. Tamponează cu un prosop uscat.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro