Cum a fost salvată o victimă a traficului de persoane de o stewardesă

De Amelia Matei, pe
O însoțitoare de bord a reușit să salveze o adolescent în vârstă de 14 ani, care devenise victimă a traficului de persoane. Totul s-a întâmplat într-un avion care efectua cursa Seattle-San Francisco. Stewardesa de 49 de ani a observat că adolescenta arăta de parcă ar fi trecut prin iad.

Citește și – „O doamnă mi-a cerut să-i schimb locul. Nu voia să stea lângă un negru”

„Ea era însoțită de un bărbat mai în vârstă, care nu o lăsa să vorbească deloc. El răspundea la toate întrebările mele. Bărbatul era foarte bine îmbrăcat în timp ce fata arăta mizerabil, avea părul gras și răvășit”, a povestit Sheila Frederick.

„Ceva în mintea mea îmi spunea că ceva e în neregulă cu ea. După privire mi-am dat seama că fetiţa trecea printr-un adevărat iad. Aşa că am decis să acţionez, fără să stau prea mult pe gânduri”, a continuat stewardesa.

Însoțitoare de zbor a încercat să intre în vorbă cu cei doi pasageri, dar bărbatul răspundea în locul fetiței la toate întrebările.

Înțelegând că trebuie să acționeze repede, Sheila a mers în toaleta avionului, unde a lăsat un mesaj pentru copilă, scris pe oglindă. Apoi i-a făcut un semn discret fetei, care s-a dus la toaletă şi i-a răspuns stewardesei că este în pericol şi că are nevoie de ajutor.

Sheila a informat piloții în legătură cu ceea ce se întâmplă și au alertat poliția din San Francisco, iar oamenii legii îi așteptau pe cei doi la terminal încă din momentul în care aeronava ateriza. Ulterior, s-a dovedit că fetiţa, care provenea dintr-o familie săracă, urma să ajungă pe mâna unor proxeneţi. Bărbatul a fost reţinut, fiind judecat şi condamnat ulterior.

Spiritul de observație și agerimea însoțitoarei de bord Sheila Frederick au salvat tânăra, astăzi studentă la un colegiu din SUA.

În fiecare an, între 600.000-800.000 de persoane sunt victimele traficanţilor de carne vie. Circa 80% dintre acestea sunt femei şi copii.

Citește și – Cerere în căsătorie la înălțime: o stewardesă a spus „Da!” la 10.000 de metri altitudine

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro