Copii şi mămici: Când primești prea multe sfaturi…

De Baby pe

Viața de părinte presupune o mulțime de decizii pe care trebuie să le iei, unele importante, altele minore. Și, ca orice părinte, te vei îndoi din când în când de priceperea și de abilitățile tale. Îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău și nu vrei să faci greșeli în creșterea lui.
Prin urmare, nu este deloc surprinzător că ai putea dori să ceri sfatul unor oameni pe care îi consideri mai experimentați decât tine. Sfaturile părinților, bunicilor, prietenilor apropiați, medicilor și ale altor persoane la a căror părere ții pot fi foarte utile, permițindu-ți să faci o alegere informată. Și, bineînțeles, pot exista oameni care-și dau cu părerea neîntrebați!

Este mai bine să fii deschis la sfaturi decât să te izolezi. Când te simți nesigur(ă) de tine ca părinte, o strategie este sa stai departe de alți părinți. Asta de protejează de orice îndoială, dar nu te va ajuta să-ți îmbunătățeștiabilitățile de părinte pe termen lung.

1. Înveți din greșelile altora. Nu are rost să faci o greșeală pe care altcineva a făcut-o deja.

2. Înveți din reușitele altora. Dacă afli mai multe despre o posibilă soluție la o problemă, poți încerca o strategie similară cu bebelușul tău.

3. Înveți din nesigurața altora. Este întotdeauna bine să te convingi că nu ești singurul părinte nesigur de sine.
Vezi continuarea pe baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro