Cine si cum greseste

De Unica.ro, pe

Am iesit pe strada si am incercat sa aflam cat de diferiti sunt barbatii si femeile in greselile pe care le fac.
Cine si cum gresesteAm iesit pe strada si am incercat sa aflam cat de diferiti sunt barbatii si femeile in greselile pe care le fac. Fara sa criticam – a gresi e omenesc!

Exista suficiente dovezi stiintifice (adeseori observam lucrurile acestea in viata cotidiana fara sa fim psihologi) care ne conving de diferentele dintre barbati si femei. Gandim si ne exprimam diferit (ei sunt obiectivi, noi suntem emotionale; ei sunt succinti in discutii, noi avem nevoie de argumente), percepem culorile si sunetele altfel etc. Recent, s-a demonstrat ca si greselile/ defectele pe care ni le reprosam au legatura cu apartenenta noastra sexuala: la barbati sunt legate in primul rand de sex (si apetitul crescut pentru sex), in timp ce la femei, de mandrie. Un studiu realizat de Vatican, in care aceste aspecte au fost ordonate in functie de aparitia lor la femei si la barbati, arata ca mandria ocupa la reprezentantii sexului masculin doar locul cinci! Concret, la femei ordinea este urmatoarea: mandria, invidia, mania, sexul, apoi lacomia, zgarcenia si lenea, iar la barbati: sexul, lacomia, lenea si doar apoi mania, mandria invidia si zgarcenia.

PE TEREN!
Coordonate: Universitate. Ora 11. Suntem inarmate cu rezultatele studiului (notate intr-un carnetel si pe o foaie), cu un reportofon si stam la panda. Impropriu spus la panda, mai degraba ne invartim in jurul fantanii sa ne gasim interlocutori. Suntem cu Alex, fotograful si prietenul nostru, pregatit si el pentru un sondaj-fulger.
Tema: Vrem sa realizam un mic test de sinceritate, sa aflam care sunt principalele defecte pe care si le cunosc (si recunosc) oamenii si felul in care acestea le afecteaza relatiile. Sa vedem, in functie de raspunsurile primite, in ce masura acestea ilustreaza diferentele de sex. Ca sa ne fie mai usor, ne uitam dupa grupuri de prieteni (am vazut ca e mai usor sa obtii raspunsuri de la un grup – oamenii se amuza, rad unii de altii si sunt mai deschisi la fotografii).

Text: Adina Branciulescu, Diana Marasoiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!