Cele mai inovatoare oraşe ale lumii

De Unica.ro, pe

Boston este declarat cel mai inovator oraş din lume, alături de Paris, New York sau San Francisco, dar dacă vrei să inovezi şi tu într-un domeniu, te poţi orienta şi spre Viena…
…Amsterdam sau Copenhaga.

Cei mai craetivi oameni şi cele mai inovatare companii, dar şi cele mai serioase autorităţi publice se găsesc în Boston, care a beneficiat de anul trecut de cel mai înalt grad de dezvoltare al comunităţii.

Prin urmare, Boston rămâne, la fel ca şi anul trecut, cel mai inovator din lume, potrivit companiei australiane de consultanţă „2thinknow”, care a analizat clasamentul pe baza mai multor indici – cultură, serviciile şi facilităţile de care dispun locuitorii – sănătate, educaţie, calitatea alimentaţie – şi gradul de dezvoltare al afacerilor şi pieţelor în general.

Unul dintre cele mai vechi oraşe din Statele Unite, Boston este considerat neoficial capitala regiunii New England,  datorită impactului economic şi cultural pe care îl are.

Faimos pentru fenomenul de ceaţă care persistă uneori câteva luni, San Francisco este apreciat pentru tendinţele liberale în cultură şi politică, precum şi frumuseţea sa istorică, stilurile victorian şi cel modern contribuind la farmecul său aparte.

Paris, oraşul pasional al îndrăgostiţilor, este clasat pe locul trei în topul inovării, surclasând strălucitorul New York, capitala cosmopolită şi efervescentă a SUA.

Capitala austriacă, Viena, se clasează pe locul 5, iar Amsterdam (locul 6) coboară trei poziţii în topul inovaţiei, urmate de capitala landului Bavaria, Munchen (7).

Franţa se laudă cu două oraşe inovatoare, frumosul oraş Lyon regăsindu-se pe locul 8 în clasamentul 2thinknow.

Copenhagen, Danemarca, şi Toronto, Canada, completează topul de 10 poziţii privind inovarea remarcabilă din ultimul an, care se regăseşte şi alte metropole precum Londra, Frankfurt şi alte patru oraşe germane  – Frankfurt, Hamburg, Berlin şi Stuttgart -, precum şi Hong Kong,  unul din cele mai moderne şi vizitate metropole a Asiei.
  Citeşte care sunt cele mai frumoase oraşe ale anului pentru turişti.  
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!