Cele mai frumoase melodii de Crăciun din toate timpurile

De Nicoleta Galeteanu pe

Lumini în oraş, case împodobite, miros de portocale şi cadouri sub brad… Atmosfera de Crăciun nu ar fi însă completă fără celebrele refrenuri ce anunţă în fiecare an sosirea lui Moş Crăciun.

Ascultă şi anul acesta cele mai frumoase melodii de Crăciun din toate timpurile.

Chris Rea  – Driving Home For Christmas

Este fără îndoială una dintre cele mai romantice şi înduioşătoare melodii de Crăciun, iar Chris Rea reuşeşte să îţi inducă an de an starea de exaltare şi nerăbdarea specifică momentului de aşteptare, de dinainte de sărbători. 

Savurează această frumoasă melodie în noaptea de Crăciun.

Queen – Thank God it’s Christmas

Una dintre cele mai remarcabile voci ale rockului britanic, Freddie Mercury se pare că aştepa cu aceeaşi nerăbdare Crăciunul. Compus de chitaristul trupei, Brian May, şi toboşarul Roger Taylor, artistul lasă în urmă un cântec nemuritor, ca multe altele, de altfel.

Band Aid – Do They Know its Christmas

Ştiai că acest magnific imn de Crăciun este cântat de o trupă înfiinţată în scop caritabil?

Band Aid a fost lansată în 1984 la iniţiativa irlandezului Bob Geldof şi a scoţianului Midge Ure, şi a reuşit să mobilizeze cei mai populari artişti ai anilor ’80, care şi-au unit forţele (vocile, în cazul acesta) pentru combaterea sărăciei din Etiopia.

Melodia a fost lansată pe 29 noiembrie şi a devenit rapid un hit, care a urcat direct pe locul I în topul din Marea Britanie unde a stat cinci săptămâni.

Cei din Band Aid şi-au atins scopul – hitul a atins recordul de cel mai bine vândut album din Marea Britanie – cu un milion de exemplare în prima săptămână de la lansare.

White Christmas – Bing Crosby

Este, cu prisosonţă, una dintre cele mai vechi melodii de Crăciun, preluată şi chiar remixată de-a lungul anilor de numeroşi cântăreţi.
Interesant este că în cei 70 de ani de când acest minunat cântec a fost compus de Irving Berlin, nimeni nu a reuşit să egaleze vocea inconfundabilă a lui Bing Crosby, a cărei versiune, potrivit celor de la Cartea Recordurilor, este cea mai bine vândută din toate timpurile. Şi am adăuga noi, şi cea mai bună.

Nat King Cole – The Christmas Song

Vocea caldă şi plină de duioşie face imposibil de uitat această melodie ce vorbeşte despre magia sărbătorii de Crăciun.
Renumit pianist şi cântăreţ de jazz, Nat King Cole rămâne una dintre cele mai cunoscute voci ale secolului 20.


Ascultă în continuare cele mai frumoase melodii de Crăciun din toate timpurile.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv