Cele mai faimoase jucării din toate timpurile

De Nicoleta Galeteanu pe

Ursuleţul Teddy datează de mai bine de un secol, Barbie a ajuns la venerabila vârstă de 52 de ani, iar baloanele de săpun au rămas în istoria jucăriilor un simbol al păcii…
 …care au creat, în ciuda consistenţei lor, unul dintre cele mai rezistente culturi distractive în rândul copiilor.

Redescoperă în imagini cele mai frumoase jucării care au animat copilăria a milioane de copii din toată lumea şi află povestea neştiută din spatele lor.

Piaţa jucăriilor abundă de jucării de pluş, dintre care cei mai mulţi sunt ursuleţi. Cea mai populară jucărie din lume, ursul Teddy, este şi astăzi, după aproape un secol, una dintre cele mai atractive jucării pentru copiii şi adolescenţii din toată lumea.

Jucăria are şi o poveste interesantă. Numele său provine de la porecla preşedintelui american Theodore Roosevelt, alintat „Teddy”, care, aflat într-o vacanţă de vânătoare de urşi, refuză să omoare un urs după ce este cuprins de milă.

Imaginea ursului a fost realizată prima dată de Clifford Berryman in desenele cu tematică politică „The Washington Post” (1902), iar mai târziu, Morris Michtom creează prima jucărie de pluş.

Cele mai faimoase jucării din toate timpurile

În 1928, Walt Disney să naştere celui mai faimos şoricel din lume. Protagonistul primului film animat cu sunet sincronizat, „Steamboat Willie”, Mickey Mouse a devenit în scurt timp cel mai îndrăgit personaj de către copiii din toată lumea. Doi ani mai târziu, Charlotte Clark creează şi prima păpuşă din pluş Mickey Mouse, îmbrăcată în celebri pantaloni roşii.

Cele mai faimoase jucării din toate timpurile

Se presupune că mingea gonflabilă de plastic a fost inventată de Jonathon DeLonge în 1938. Prima minge confecţionată de acesta a fost de mărimea unei palme, însă, datorită invenţiei lui DeLonge, producătorii confecţionează astăzi mingi de înaltă tehnologie care poate stabiliza traiectoria de zbor, aşa cum a fost mingea „Jabulani”, folosită la World Cup 2010 din Africa de Sud.

Cele mai faimoase jucării din toate timpurile

Află şi alte poveşti interesante despre cele mai faimoase jucării din lume.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3