Cele mai bune motive pentru care să începi o viață nouă departe de oraș

De Unica.ro pe

Aproape că ți-am dat toate motivele din titlu: cine nu și-ar dori o viață nouă, mai aproape de natură?

Din 1950, până în zilele noastre, numărul celor care locuiesc în orașe a crescut enorm, pe întreg globul. Și cu toate că astăzi se vorbește despre un exod al celor care părăsesc orașul pentru o viață mai liniștită la sat sau în suburbii, previziunile arată că în următorii 20 de ani populația orașelor va crește în continuare.

Potrivit The Guardian, în Marea Britanie, în 1950, 79% din populație locuia deja la oraș, iar până în anul 2030 se preconizează că numărul locuitorilor din zonele urbane va ajunge la 92%. În România, unde aproape jumătate din populație trăiește astăzi în mediul rural (cca. 45%), numărul locuitorilor de la oraș ar putea ajunge în 2030 la aproximativ 63% din populația țării, față de 55%, cât este în prezent.

Cu alte cuvinte, deși tot mai multe persoane se mută departe de oraș, și mai multe fac pasul invers. Asta înseamnă că vom locui în orașe din ce în ce mai aglomerate, care au deja și vor avea în continuare probleme precum poluarea, traficul congestionat și lipsa spațiilor verzi, mai ales dacă ne referim la orașele mari.

Pentru mulți, soluția va fi să meargă contra curentului, adică să renunțe la oraș și să se mute mai aproape de natură, fie la sat, fie în cartiere rezidențiale situate în apropierea orașelor. La a doua variantă s-au gândit dezvoltatorii unui complex rezidențial de lângă Târgu Mureș, aflat în inima naturii și totuși foarte aproape de oraș. Aceste case Târgu Mureș sunt locuințe proiectate în mijlocul naturii și au un design și dotări foarte moderne: panouri solare, grădină, loc de joacă, parcare.

Dacă nu te-am convins, iată și alte motive pentru care merită să te muți mai aproape de natură:

  1. Adio, poluare! Poate că este cel mai important câștig al mutării în afara orașului. Mai puțină poluare înseamnă și mai puține alergii, plămâni mai sănătoși și mai multă energie.
  2. Ai parte de mai multă liniște. Dacă ești o persoană creativă sau pur și simplu simți nevoia să petreci mai mult timp cu tine, viața în natură îți va prii mai mult decât traiul la oraș.
  3. Îți poți cultiva propria hrană sănătoasă: legume, fructe, ierburi aromatice. Dacă vei avea posibilitatea să crești păsări în curte, vei avea parte și de ouă proaspete.

Pe tine ce te-ar motiva să renunți la oraș?

(P) Articol realizat in colaborare cu Shamrock Gardens.

Sursa foto: Shutterstock.com

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere