Cele mai bune filme ale toamnei din toate timpurile

De Nicoleta Galeteanu, pe

Toamna aceasta aduce în cinematografele româneşti unele dintre cele mai interesante filme ale regizorilor cunoscuţi. „Melancholia” în regia controversatului Lars von Trier…
 …sau „Aventurile lui Tintin” de Steven Spielberg şi-ar putea face loc pe lista capodoperelor. Până atunci însă, putem să trecem în revistă cele mai bune filme ale toamnei de până acum, pe care le-am văzut şi care merită revăzute în fiecare toamnă.

Numeşte care dintre filmele de mai jos ţi-a plăcut sau adaugă în listă alte pelicule bune care te-au impresionat.

Mesaj pentru tine/ You’ve Got Mail (1998)

Tom Hanks şi Meg Ryan într-o comedie romantica în stil clasic te vor binedispune indiferent cât de mohorâte ar fi zilele de toamnă.

Concurenţa dintre lanţul de librării din Manhattan, al căruit proprietar este Joe Fox, şi mica librărie cu cărţi pentru copii, pe care o deţine Kathleen Kelly, îi face pe cei doi să se urască din tot sufletul. Dar ei ajung să se îndrăgostească unul de celălalt pe internet, ascunşi în spatele unor pseudonimuri dubioase.

Picnic (1955)

Cu două premii Oscar şi un Glob de Aur a fost premiată această frumosă poveste de dragoste, de care te îndrăgosteşti la prima vedere.

Este sfârşitul verii, iar locuitorii îşi desemnează, conform obiceiului lor, Regina Neewollah-ului (Halloween). În dimineaţa picnicului festiv al micuţului orăşel, Hal Carter soseşte în oraş pentru a-şi vizita prietenul din copilărie, Alan Benson, prilej cu care o cunoaşte pe frumoasa oraşului, Madge Owens. Întâmplător, ea este prietena lui Alan.

Good Will Hunting (1997)

Filmul este o dramă emoţionantă despre un tânăr cu probleme psihice, dar în care se ascunde un geniu matematic.

Will Hunting (Matt Damon), baiatul care spală pe jos, uluieşte prestigioasa universitatea Massachusetts după ce rezolvă o problemă dificilă cu care profesorul prof. Lambeau spera să îşi încuie studenţii.

Titanii/ Remember the Titans (2001)

Inspirat dintr-o poveste reală, filmul prezintă povestea dramatică frapantă a unui antrenor de fotbal afro-american, Herman Boone (interpretat Denzel Washington), angajat să antreneze o echipă de liceu, care este nevoită să lupte mai întâi de toate împotriva discriminării rasiale.

Patru anotimpuri/ The Four Seasons (1981)

Trei cupluri de vârstă mijlocie au o înţelegere: în fiecare anotimp petrec vacanţa împreună. De-a lungul timpului, acest ritual i-a ajutat să treacă peste divorţurile cunoscuţilor şi peste propriile îndoieli. Pănă când, unul dintre cele trei cupluri longevive ajunge în pragul divorţului.

O comedie facsinantă în regia lui Alan Alda, îndrăgitul actor din MASH.

Racheta lui Homer/ October Sky (1999)

Cu o distribuţie de excepţie – Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern – pelicula spune o poveste reală, foarte emoţionantă.

Anii ’57, oraşul minier Coalwood. Fiu de miner, Homer Hickam este destinat să intre în galeriile minei. Dar, de când află de lansarea primului satelit artificial al Pământului, el îşi doreşte să construiască o rachetă! Pentru mulţi dintre localnici, visul lui Homer sună copilăresc.

Lumea lui Henry Orient/ The World of Henry Orient (1964)

În regia lui George Roy Hill, filmul este o comedie absolut savuroasă, juvenilă şi înduioşătoare despre o fată de 14 ani, care începe să urmărească un pianist excentric prin New York după ce se îndrăgosteşte nebuneşte de el. În aventura ei o ia şi pe cea mai bună prietenă.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!