Ce spune despre tine scrisul de mână

De Libertatea pentru femei pe

Aşa cum poţi „citi” un om dupa gesturile lui şi dupa modul în care vorbeşte, poţi descoperi cine este şi cum gândeşte daca îi analizezi scrisul de mâna. Analiza grafologica este un instrument util care descifreaza trasaturile de caracter, folosit adesea în criminalistica sau în psihoterapie.
Experţii spun ca scrisul de mâna este un adevarat test de personalitate. Într-o jumatate de ora, un bun specialist poate determina aproximativ o suta de trasaturi de caracter şi poate face o descriere fidela a persoanei analizate. Iar un grafolog cu experienţa îndelungata poate realiza un portret complex cu 400 de trasaturi. Dar şi noi, ceilalţi, putem învaţa câte ceva din secretul meseriei.
Scrisorile şi notele de jurnal sunt cele mai bune texte pe care se poate face o analiza competenta. Elementele de baza pe care trebuie sa le urmarim sunt marimea literelor şi forma lor, cât de înclinat este scrisul şi unghiul literelor, spaţiul dintre ele, dar şi dintre cuvinte precum şi stilul general al liniilor.

Ce spune despre tine mărimea scrisului de mână

1. Literele mari, labarţate şi rotunjite sunt specifice caracterelor puternice şi îndrazneţe, lipsite de inhibiţii.
2. Literele mari, dar strânse, scrise adunat, indica persoane active, descurcareţe, educate, capabile sa se descurce în diverse situaţii difi cile.
3. Scrisul mediu, adunat şi cursiv, cu spaţii mici între litere, este scrisul oamenilor calculaţi, metodici şi riguroşi, care iau întotdeauna decizii dupa o matura chibzuinţa, indiferent de pregatirea lor profesionala.
4. Literele mici sunt specifice intelectualilor, persoanelor cu preocupari ştiinţifice şi culturale, cu un bagaj vast de cunoştinţe.
5. Scrisul foarte mic, aproape ilizibil, se întâlneşte adesea în carnetele artiştilor şi poeţilor. Este specific spiritelor boeme, dedicate unui singur ideal, deosebit de atente la detalii, uneori pâna la obsesie.
6. Daca marimea literelor creşte pe masura ce se încheie fraza, aceasta indica o persoana sincera, deschisa şi comunicativa.
7. Daca marimea literelor scade spre finalul rândurilor, tradeaza un caracter ascuns, viclean, dar şi o persoana îndemânatica.
8. Litere inegale, unele mai mari, altele mai mici, indica persoane cu un caracter mai puţin placut, în care nu poţi avea încredere şi care îşi urmaresc propriile interese în detrimentul altora.

Ce spune despre tine forma literelor

1. Literele rotunde tradeaza persoanele deschise, sociabile, comunicative, ba chiar vorbareţe şi înclinate spre bârfa. Le place mult sa faca planuri şi sa despice firul în patru, dar muncesc puţin şi rareori au iniţiative laudabile. De obicei, nu sunt oameni de acţiune şi nu te poţi baza pe ei când ai nevoie de ajutor.
2. Literele ca de tipar, simple, fara înflorituri aparţin oamenilor practici, întreprinzatori şi harnici. Sunt persoane tot timpul ocupate, tot timpul implicate în activitaţi şi proiecte noi, cu o viaţa bine organizata şi plina.
3. Literele ascuţite sunt specifice caracterelor îndrazneţe, ambiţioase, gata sa se lupte prin diverse mijloace sa-şi atinga scopurile. De cele mai multe ori, aceşti oameni sunt interesaţi de latura financiara a activitaţilor în care se implica, de câştigurile pe care le pot obţine, sa aiba întotdeauna partea leului. Pot fi parteneri de încredere numai daca au aceleaşi interese ca tine, altfel veţi fi concurenţi.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2