Ce înseamnă dacă oul are filamente albe?

De Adina Radu, pe

Oul este parte a dietei oricărui om, putem mânca un ou pe zi fără să ne afecteze sănătatea. Cei mai mulți oameni nu cunosc foarte multe lucruri despre ouă. Oul este cel mai complet aliment pe care îl ai în dietă: conține vitamine, proteine și grăsimi esențiale pentru sănătatea noastră.

Poate nu ne uităm mereu cu atenție înainte să pregătim un ou dimineața, dar cele mai multe ouă prezintă cel puțin un firicel alb/ un filament. Dacă în mod normal faceți prăjituri și doriți să separați albușul de gălbenus sigur ați întâmpinat problema aceasta: filamentul face aproape imposibilă separarea completă.

Acest filament se numește șalază, este atașat de gălbenuș și are rol de a centra gălbenușul în ou. Uneori vom găsi două șalaze, de o parte și de cealaltă a gălbenușului, ce vor funcționa asemenea unor ancore ce fixează gălbenușul de coaja de ou.

Ce înseamnă dacă oul are firicele albe?

Cu cât șalaza este mai groasă și albă cu atât oul este mai proaspăt. Pe măsură ce oul îmbătrânește, șalaza devine din ce în ce mai puțin vizibilă. Dacă șalaza nu mai există atunci oul este stricat.

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!