Ce a hotărât instanța în cazul bărbatului care voia să devină cu 20 de ani mai tânăr

De Ioana Tătaru, pe
Emile Ratelband, un pensionar olandez, și-a contestat in istanță propria vârstă deoarece a vrut să devină mai tânăr cu 20 de ani. Judecătorii nu au fost convinși de argumentele lui Emile Ratelband și i-au respins cererea. 

Emile Ratelband: „Mă simt limitat dacă am 69 de ani”

Emile Ratelband le-a cerut judecătorilor să își modifice vârsta motivând că îi este dificil să se angajeze și să aibă succes pe site-urile de dating: „Mă simt limitat dacă am 69 de ani. Dacă aș avea 49 de ani, atunci aș putea cumpăra o casă nouă, aș putea conduce o altă mașină, aș putea avea mai mult de muncă”. De asemenea, el a argumentat că persoanelor care își schimbă sexul le este permis să își modifice actele de identitate astfel încât acestea să reflecte noul gen, iar alții aleg să își modifice numele fără să întâmpine probleme.

Emile Ratelband

Judecătorii nu au fost convinși de argumentele lui Emile Ratelband și au decis să acesta „nu se poate întineri în acte”, întrucât legea olandeză acordă anumite drepturi și obligații în funcție de vârstă precum dreptul de a vota sau datoria de a merge la școală, iar dacă cererea domnului Ratelband ar fi admisă, aceste cerințe în funcție de vârstă ar fi golite de sens.

Sursă foto: Hepta.ro, Northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!