Trucuri simple pentru un dormitor de poveste

De pe Ultimul update Luni, 11 ianuarie 2021, 13:14

Dormitorul este una dintre camerele esențiale ale locuinței, fiind locul unde ne retragem seara pentru o carte bună sau doar pentru odihnă. Așadar, este foarte important ca decorul să fie perfect pentru a-ți oferi acel sentiment primitor și confortabil imediat ce intri în el după o zi intensă la birou.

Dar ce înseamnă un spațiu care îți oferă liniște și adăpost dincolo de tot haosul din jurul nostru? Cu siguranță, piesa centrală este patul, care trebuie să dețină o saltea de calitate și niște lenjerii de pat moi, catifelate și în culori calde. Apoi, vei avea nevoie de o iluminare ușoară, domoală și mici detalii ce țin de personalitatea fiecăruia, astfel încât dormitorul să se transforme în locul tău preferat.

  • Adaugă lemn 

Indiferent dacă dormitorul tău este mic sau de mari dimensiuni, este înalt sau nu, încorporarea lemnului în decorul camerei este o modalitate excelentă prin care poți da acel sentiment de căldură. Poți opta pentru un perete întreg sau doar să adaugi o ramă lată din lemn. Mai mult, în cazul în care nu vrei să te complici cu lemnul și întreținerea lui, oricând poți alege materialele care imită perfect textura acestuia. De asemenea, câteva piese de mobilier din lemn pot contribui la crearea acelei senzații de confort. 

Trucuri simple pentru un dormitor de poveste

  • Creează o ambianță primitoare prin lumini

Mulți dintre noi apelăm la lumini puternice pentru dormitorul nostru, iar această alegere reprezintă unul dintre cei mai mari dușmani în încercarea de a construi un loc primitor. Așadar, accentul trebuie să cadă pe lumini slabe, calde, care să creeze o atmosferă intimă, iar poziționarea diverselor surse de iluminat necesită o atenție sporită. Adaugă în cameră lămpi și chiar spoturi în plafon pentru a reuși să concepi dormitorul dorit. Totodată, un alt truc este să apelați la lumânări pe care să le încadrați într-un superb felinar de lemn sau într-o vază de sticlă.

Trucuri simple pentru un dormitor de poveste

  • Alege culori calde și materiale naturale 

Pentru o cameră care să-ți ofere acel sentiment de liniște, alege întotdeauna culori calde, în tonuri calme. Chiar dacă în alte zone ale casei adăugăm pete de culoare, nu este cazul în dormitor. Aici atenția trebuie să cadă pe tricoturi, blănuri artificiale și perne cu diferite motive.

  • Acoperă geamurile 

Ferestrele goale reprezintă una dintre amenințările unui dormitor rece și deloc confortabil. Astfel, atunci când vei alege perdelele și draperiile, decide-te pentru unele lungi și care să fie în tonuri calde, precum ivoire, roz prăfuit sau bej. Important este ca atunci când sunt trase, draperiile să nu acapareze toată atenția și să domine, ci, mai degrabă, să dea o continuitate interiorului.

Trucuri simple pentru un dormitor de poveste

  • Găsește loc pentru un covor pufos 

Chiar dacă vei considera că spațiul tău este prea mic pentru un covor sau îți dorești să nu acoperi superba dușumea pe care ai montat-o, nu renunța să „arunci” pe jos o țesătură groasă din lână sau bumbac. Nimic nu este mai plăcut ca atunci când te dai jos din pat, picioarele tale să calce pe ceva moale și călduros. Așadar, încearcă nişte covoare mici împletite sau chiar din blană de oaie.

  • Pături din belșug

Niciodată nu trebuie să-ți fie frică să adaugi straturi pe pat, straturi de pături, bineînțeles. Completează plapuma pufoasă îmbrăcată într-o lenjerie catifelată și moale cu diferite pături, de mici și mari dimensiuni, texturi și nuanțe.

  • Invazia pernelor

Nu există ceva mai confortabil decât un pat plin de perne, în care vrei să te arunci și să te cuibăreşti cât mai repede. De preferat sunt pernele confortabile și moi, dar, desigur, nu trebuie să renunți la aspectul estetic.

Trucuri simple pentru un dormitor de poveste

De asemenea, pentru un rezultat incredibil, ar fi indicat să faci loc în dormitorul tău unei plante verzi curgătoare, precum este ceropegia, pe care să o așezi pe un raft superior. Va da un aer curat și primitor, dar și un pic de culoare.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Doraly

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro